fbpx

Фудбалери Португала одиграће меч квалификација за Светско првенство у Катару против Азербејџана у Италији и то на стадиону Јувентуса.

Португалци су потврдили то путем званичних налога на друштвеним мрежама, а практичније им је како би могли да наступе у најјачем саставу.

Њихова земља је на списку земаља из “црвене ковид зоне” Британаца и онда им је боље било да се окупе и меч одиграју негде где није тако ризично.

У времену када навијачи на трибинама не могу да праве разлику због коронавируса, битнија је управо чињеница која је земља на “чијој црвеној листи”.

С обзиром на то да Италија није на црвеној листи Уједињеног Краљевства, а и зато што у Торину игра најбољи играч националног тима – Кристијано Роналдо, Португалци су прибегли оваквом решењу.

Роналдо стога неће ни одлазити из Торина већ ће се њему прикључити остатак тима.

Тиме се уклања препрека и за Бруна Фернандеша, кога Оле Гунар Солскјер, менаџер Манчестер јунајтеда није иницијално хтео да пусти на окупљање репрезентације у Португал.

Фернандеш би, према првобитној замисли, морао да остане у десетодневном карантину по повратку у Енглеску, па не би био доступан Јунајтеду и то се није допало Солскјеру.

Овако, он ће моћи да игра и против Азербејџана, али и против Србије, која такође није на црвеној листи Британаца. И није једини.

Наравно, зависи од тога кога ће селектор позвати, ту су и играчи Вулвса и остали, попут Рубена Дијаша, Жоаа Кансела, Диога Жоте, Рубена Невеша, Нелсона Семеда, Данијела Поденса, Бернарда Силве.

Да подсетимо, Португалце чекају два квалификациона меча у марту, прво против Азербејџана 24. марта, а онда три дана касније и против Србије.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »