fbpx

Некадашњи млади репрезентативац наше земље Игор Матић именован је за новог координатора инструкторске службе Фудбалског савеза Србије.

Момак који је 2004. године бранио боје нашег државног тима на Олимпијским играма у Атини, изразио је задовољство што ће на новој функцији имати прилику да сарађује са директором млађих селекција Николом Лазетићем и објаснио шта ће му бити конкретна задужења у наредном периоду.

„Жеља ми је да реорганизујем инструкторску службу и да успоставим принципе који ће бити компатибилни са захтевима и идејама Фудбалског савеза Србије. То подразумева селективни процес у свим узрасним категоријама, допунске селекције, константно праћење инструктора по регионима, едукацију и размену искуства са тренерима млађих категорија. Приоритет свих нас који радимо са младим играчима мора да буде стварање модела А репрезентативца. Радио сам четири године на функцији директора омладинске школе Чукаричког, дуго сам у фудбалу и покушаћу то своје драгоцено искуство да пренесем на инструкторе широм Србије. Детаљно сам упознат са квалитетом и потенцијалом 95 одсто деце која бране боје млађих репрезентативних селекција и могу да будем од велике помоћи директору Лазетићу и свим селекторима који раде у Фудбалском савезу Србије“, рекао је Матић после потписивања уговора и ступања на дужност.

Са друге стране, отишао је Владимир Матијашевић, није више спортски директор Фудбалског савеза Србије.

“На лето ми истиче уговор са ФС Србије, али смо се договорили да раније прекинемо сарадњу уз обострано разумевање и поштовање. Желим да захвалим свима на сарадњи од руководства до запослених у спортском сектору, спортском центру… Било ми је задовољство и драгоцено искуство. Новом селектору Драгану Стојковићу, директору А тима Дики Стевановићу као и свима осталима желим много среће и успеха у даљем раду. Што се мене тиче увек ћу бити ту као апсолутна подршка”, рекао је Матијашевић за Тањуг.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »