fbpx

Србија на НОВОМ почетку у старој ФОРМАЦИЈИ!Драган Стојкоивћ Пикси током дана објавио је списак имена за мартовско окупљање репрезентације Србије

Са нестрпљењем јавност у Србији чекала је први списак играча на које рачуна Драган Стојковић на старту квалификација за Светско првенство.

Нови селектор је током недеље најављивао нека изненађења, а прво што запада за око је да ће се Србија вероватно вратити формацији са четири играча у одбрани. 

Хроничан проблем на десном беку постоји од одласка Антонија Рукавине и Банета Ивановића. Покушао је Младен Крстајић да на ту позицију пошаље Николу  Миленковића, али премештањем њега са места штопера Србија губи чврстину у срцу одбране. 

Љубиша Тумбаковић посекао је за променом формације која је у том тренутку деловала као “самоубиство”, али је Србија против Норвешке, а касније и Русије показала да има перспективе у свему томе. Ипак, елиминација у финалу баража од Шкотске разуверила је јавност да репрезентација може да игра са тројицом у дефанзиви. 

По свему судећи, Драган Стојковић Пикси има другачије планове и Србија ће у мартовским квалификацијама поново играти са четворицом позати што потврђују позиви за Милана Гајића и Марка Петковића. Поред њих двојице дефицитарну позицију може да покрије и Дарко Лазови, што је између осталог радио и код Тумбаковића. 

Када је реч о штоперским позицијама није много мењао Пикси, мада није имао ни много материјала да мења. Са списка је изостављен Никола Максимовић, остатак проверих снага је ту. До сада недодирљив је био Никола Миленковић, а чини се да ће и код новог селектора остати тако.

Његов парњак је највећа непознаница. Страхиња Павловић напокон има “минуте у ногама” од одласка у Серкл Бриж, ту је и Стефан Митровић са огромним искуством, али и Милош Вељковић који слови за једног од најбољих штопера у Бундеслиги. Утисак је да ће се Урош Спајић тешко изборити са конкуренцијом, бар у првим утакмицама када ће Писки морати да игра на “сигурицу”. 

Што се левог бека тиче, деловало је да ће Србија много теже прегрмети одлазак Александра Коларова, али су последња два окупљања показала да Орлови имају квалитет за ту позицију. Михаило Ристић је стандардан у Монпељеу, али су његове дефанзивне способности упитне. Са друге стране, апсолутни ХИТ Пољске је Филип Младеновић! 

Некадашњи бек Звезде игра фудбал живота, а све је кренуло са утакмицом против Русије када је делио асистенције “шаком и капом”. Најбољи је фудбалер Легије у овој сезони, цена му рапидно скаче и од њега се много очекује у дуелима са Републиком Ирском, Португалом и Азербејџаном. 

Везни ред представља највећу недоумицу, јер је претрпео највише промена од свих позиција. Пикси је решио да унесе свежу крв, те су позиве добили Урош Рачић, Лука Илић и Ненад Крстичић. Прва двојица представљају будућност српског фудбала, док ће везиста АЕК-а због перфектне тактичке обучености вероватни бити изненађење  за Португалце. 

Поред њих Пикси је звао и Немању Гудеља, Немању Максимовића, Марка Грујића, Сашу Лукића и Сергеја Милинковића Савића. СМС се доказао као савршен “џокер” код досадашњих селектора, Лукић игра као преопрођен од нове године у Торину. Марко Грујић до сада није добијао много простора у А селекцији, те је питање колико ће играти у мартовским квалификацијама. 

Гудељ и Максимовић били су носиоци игре Орлова у Лиги Нација, а двојац из Примере оставио је изузетан утисак. Гудељ у дресу Севиље бриљира, тим из Андалузије налази се у врху Ла Лиге, а Србин је важан шраф у машинерији Јулена Лопетегија. Макса са друге стране игра сезону испод очекивања, али је у дресу репрезентације увек на маскимуму. 

Када је реч о офанзивним позицијама нови селектор позиве је уручио Тадићу, Костићу, Радоњићу, Ђуричићу, као и повратнику у национални тим Андрији Живковићу. 

Филип Костић налази се у животној форми, предводи Ајнтрахт у фантастичној серији победа и заочекивати је да он буде први избор на левом крилу. Иза нападача дејствоваће највероватније нови капитен Душан Тадић, док је десно крило највећа непознаница. 

Дарко Лазовић у случају да не буде играо дефанзивније може да ускочи на позицију коју је играо у младости, поред њега ту је и Радоњић који се препородио у Херти, али и Живковић чија је каријера у успону од одласка из Бенфике. 

Што се напада тиче, Александар Митровић је скоро прележао коронавирус и вероватно није у најбољо физичкој спреми, али до краја марта има простора то да поправи. Лука Јовић разиграо се у Ајнтрахту постигао и неколико голова, док је Душан Влаховић српски нападач у најбољој форми у овом моменту. Поред њих на списку је и Ђорђе Деспотовић који игра фантстично за Рубин.

Било како било, Србија је на новом почетку, а Пикси је донео оно што је требало – веру у репрезентацију! 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »