fbpx

Шпанци се после месец и по дана поста поново обрушили на српског репрезентативца…

Кренуло је као у дивном сну. Било је ту елемената најлепших фудбалских бајки – повратак у старо јато, голови, осмеси, набилдовано самопоуздање – а на крају… Пардон, рано је говорити о крају, али тренутно не слути да ће тај крај, кад до њега дође, бити као онај нови почетак у Франкфурту.

Лука Јовић поново је на насловним страницама шпанских медија. Мада стотинама километара далеко од Мадрида најскупљи центарфор у историји Краљевског клуба и даље привлачи пажњу шпанске јавности. И то не чуди. Јер с ценом од 60.000.000 евра Лука Јовић опасно прети да постане један од највећих промашаја у историји Реала.

Кад је на повратничком дебију добио нешто више од двадесетак минута и постигао два гола против Шалкеа, Марка и Ас су га одушевљењем “залепили” на насловницу и прогласили велики камбек “српског тенка”. Након гола Арминији, поново с клупе, шест дана касније, анализе су ишле у правцу Зинедина и Зидана и његових грешака, односно питања како то није успео да пронађе “жицу” Јовићу. Међутим само месец и по дана касније шпанске колеге поново немају милости за српског репрезентативца.

Толико је прошло откако је Лука постигао тај трећи и последњи гол од повратка у Франкфурт, а да све буде горе када год би добио шансу да буде стартер (два пута досад) потпуно је подбацио. Јуче против Штутгарта Јовић је заиграо у тандему са Андреом Силвом – као некада са Себастијаном Алеом – али ефекат је био најблаже речено никакав.

Ел план Јовиц фрацаса!

Наслов који данас доноси Ас не описује сурово само ту последњу партију, већ читаву Реалову идеју с позајмицом проглашава пропалом…

“Могућност опоравка Луке Јовића у Немачкој све је мања. Јовић је био соко у Ајнтрахту, а сада нити лови нити лети. На утакмици против Штутгарта први пут се нашао у шанси у 65. минуту. Ударац левом ногом завршио је пет метара изнад пречке… Штавише, Јовић је коштао гола свој тим у 57. минуту. Филип Костић је погодио за 1:1, међутим касније се испоставило да је Лука био у офсајду”, пише Ас.

А пре само неколико недеља и Шпанци и Немци писали су о потпуној рехабилитацији каријере талентованог нападача.

“Повратак је био пун погодак, све у Франкфурту му одговара, осећа се вољеним… Ту су и голови. Реал је спреман да пусти Србина за разумну суму, с превасходном идејом да поврати озбиљан део уложеног новца”.

Била је то музика за уши навијача и Реала и Ајнтрахта (није тајна да су маштали о трајном повратку, говорио је о томе и Фреди Бобић, када је казао да нико никоме не може да забрани да сања о великим стварима), а сада делује као да је све пало у воду.

Ас подсећа да човек који вратио Јовића (Фреди Бобић) на крају сезоне највероватније одлази у Херту, док чињеница да Ади Хитер преферира формацију с једним нападачем (у овом тренутку Андре Силва је без премца) никако не иде у корист српског нападача.

Такође, шпански лист подсећа да је Ајнтрахт зимус капарисао велику наду турског фудбала – Али Акмана (18) и да планира да том момку да минуте како би почео да га развија у нову златну коку.

Закључак: Јовићева будућност дефинитивно није у Франкфурту.

Питање: Шта ће Реал даље с Луком Јовићем?

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »