fbpx

Златни орлићи, најбољи играч Звезде, некадашњи бек црвено-белих…Нападач Урош Ђурђевић уместо за репрезентацију Србије играће за Црну Гору, дилеме више нема, нашао се на списку селектора Миодрага Радуловића.

Један од играча са најдужим стажом у У21 тиму Србије је после 30 утакмица и 16 голова за “орлиће” решио да због оштре конкуренције у тиму Србије заигра за Црну Гору.

То није све, када су кренуили, Црногорци немају намеру да стану, па наводно на мети некадашње браће и Слободан Тедић. Тедић има тек 20 година и, за разлику од Ђурђевића, сигурно је у плановина Фудбалског савеза Србије.

Није Урош Ђурђевић једини Србин који је обукао дрес Црне Горе.  Некадашњи десни бек Црвене звезде Филип Стојковић рођен је у Ћуприји, али се он одлучио за дрес Црне Горе. После 23 меча за омладинске селекције Србије заиграо је за “соколе”. Скупио је 15 наступа до 2019. године, када се опростио од национаног тима. 

Мирко Иванић, по многима тренутно најбољи играч Црвене звезде, има један наступ за “орлиће” 2015. године, а од 2017. до 2019. године одиграо је 15 дуела за Црногорце. 

Станиша Мандић је “златни орлић” са Новог Зеланда, такође је изабрао дрес Црне Горе, као и Вукан Савићевић. који је рођен у Београду, а поникао у Црвеној звезди. Играо је за У17 тим Црне Горе, па је у У19 селекцији наступао за Србију, да би се на крају после пет наступа за У21 тим Црне Горе и дефинитивно одлучио за “соколе”. Повремени је репрезентативац и уписао је шест мечева за националну селекцију. 

Никола Дринчић сада има 36 година, рођени Београђанин је наступио три пута за омладинске селекције СР Југославије, а има и 11 мечева за У21 тим Србије. У дресу комшијске репрезентације одиграо је 33 меча и постигао три гола. 

Није на домет поменути и играча Лација Адама Марушића, одлучио се за Црну Гору 2015. од када је један од најстандарднијих играча. Некадашњи штопер Црвене звезде Саво Павићевић носио је дрес Црне Горе, а сада је штопер “соколова”  Марко Симић, дефанзивац Лијепаје рођен у Обреновцу.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »