fbpx

Термини су 7. и 11. јун

Добар део селекција са Старог континента припремаће се у јуну за Првенство Европе, на којем, нажалост, неће бити Србије. Орлови ће наредни ФИФА термин искористи за две пријатељске утакмице на Далеком истоку. Тачније, репрезентација Србије одиграће у јуну две пријатељске утакмице у јапанском Кобеу, пренео је Спортклуб.

На седници Извршног одбора ФСС потврђен је пут у Јапан, земљу где Драган Стојковић Пикси ужива велики углед због вансеријских партија у дресу Нагоје. „Орлове“ у Јапану очекују две утакмице, са домаћином и Јамајком. Потврђени су и термини – 7. и 11. јун. Оба сусрета послужиће селектору Драгану Стојковићу Пиксију да у слободном термину додатно провери и уигра екипу, пред септембарски наставак квалификација за Мондијал у Катару. Мечеви су и заказани, управо, захваљујући Стојковићу и његовим везама у Земљи излазећег сунца.

Раније се помињало да ће Србија време пред почетак Европског првенства „прекратити“ гостовањима Јужној Кореји и Јапану. Од сусрета са Корејцима, ипак, неће ништа бити. Из практичних разлога, одлучено је да обе утакмице у јунским данима буду одигране у истом граду – Кобеу.

Србија је последњи пут са Јапаном играла 11. октобра 2013. На опроштају Дејана Станковића од државног тима, у Новом Саду, екипа Синише Михајловића била је успешнија од изабраника Алберта Закеронија (2:0). Занимљиво, наша репрезентација од осам међусобних мечева, чак шест пута је гостовала у Јапану.

Једини сусрет са Јамајком одигран је 29. маја 2014. Домаћин сусрета био је амерички Њу Џерзи, Србија је победила са 2:1. „Орловима“ је са клупе командовао в. д. селектора Љубинко Друловић.

Србију у септембру очекују утакмице са Луксембургом у Београду и Републиком Ирском, на Авива стадиону. Добар учинак у том термину могао би Орловима да гарантује бар место у баражу.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »