fbpx

Александар Митровић је главна фудбалска тема у Србији, због фантастичних утакмица и невероватних голова које је постигао у три утакмице квалификација за Светско првенство у фудбалу.

Осим што је оборио рекорд и постао најбољи стрелац у историји репрезентације и својим головима донео Србији битне бодове, радио је то на мајсторски начин, какав до сада нисмо виђали када је у питању горостасни нападач.

Многи су расправљали који им је гол најлепши, који је већа мајсторија.

Све је започео евроголом против Републике Ирске када је лобовао противничког голмана у стилу највећих велемајстора фудбала.

Уследили су голови из непосредне близине, а онда нови пројектили протв Азербејџана којима је скратио муке наше репрезентације.

Митровић је прво показао да дриблингом и финтом телом може да избаци три играча, а онда упути прецизан и неодбрањив шут.

Ту није био крај, јер оно што је уследило у завршници утакмице, било је право ремек-дело.

На сјајан пас Милинковић-Савића, Митровић прво финтира ударац десном ногом, а онда на шок свих, у трку из колена хвата лопту у одскоку левом ногом и постиже невероватан погодак.

Управо тај гол и сам Александар Митровић сматра његовим најлепшим у овом циклусу.

“Драг ми је гол против Ирске, био је то леп тренутак када сам лобовао голмана, али ми је други гол против Азербејџана дражи. Тај гол је био више мој стил давања голова” објаснио је Митровић енглеским новинарима које је занимао његов гол против Ираца.

Додао је Митровић да му је и  гол против Ираца драг и да је специјалан, али да је суштина, да је у тој ситуацији више испробавао и ризиковао, него што је то његов стил фудбала.

“Видео сам да је голман истрчао, па сам одлучио да пробам нешто да би помогао свом тиму. Одлучио сам да ризикујем, да га лобујем и лопта је ушла у гол и сви су полудели после тога”.

Како год било, српски нападач је својим потезима одушевио и пословично резервисане Енгелезе и као први стрелац квалификација се вратио у клуб у коме ће сада са пуним правом тражити своје место у стартној постави.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »