fbpx

Србија је показала раскошан офанзивни потенцијал у првом окупљању Драгана Стојковића Пиксија, али и мајсторство да сама себи непотребно направи проблем.

Једно је сигурно, добили смо препознатљиву дефанзивну линију коју чине Стефан Митровић, Миленковић и Павловић, који је показао да је позајмица у Серкл Бриж била прави потез.

Вратио се у препознатљиву форму, потврдио да има храброст и калибар да износи лопту и учествује у креацији, иако има тек 19 година, не оставља такав утисак на терену.

То је одавно показао у Партизану и није му без разлога у дербију својевремено Бојан Остојић препустио капитенску траку да се на симболичан начин опрости од клуба из Хумске.

Показао је лидерске карактеристике и да њега Пикси може озбиљно да рачуна, али је Стојковић имао главобољу због других ствари.

Стефан Митровић је подбацио само у једном моменту, Урош Спајић је добро обавио посао у Азербејџану, али Никола Миленковић није личио на себе.

Несхватљиво је са два кикса поклонио скоро 20 центиметара нижем Жоти голове за 2:0, на крају је све “крунисао” директним црвеним картоном у 92. минуту.

Играч око ког су се отимали премијерлигаши и који је и даље велика жеља Манчестер јунајтеда, покварио је утисак и чека га озбиљна борба да поврати самопоуздање, а голман Марко Дмитровић имао је луду срећу да се сага око Роналдовог гола завршила на овакав начин.

Хистерија Португалца у потпуности је бацила у сенку његов кикс и излетање на Роналда, чији је погодак спречио Стефан Митровић, ако је веровати линијском судији када су у питању милиметри.

Киксеви Дмитровића и Миленковића обележили су дефанзивни део игре, уз наивно направљени пенал у режији Филипа Костића, затим и потез Стефана Митровића против Ираца, када је лоше вратио лопту Дмитровићу, али, овај пут је све надокнађено на другој страни терена.

Практично само први гол Ираца није представљао класичан пуцањ у сопствену ногу, када Филип Младеновић није могао никако физички у скоку да парира Брауну.

Радује чињеница да Пикси жели да стандардизује поставу у одбрани, која је увек осетљива и подложна неспоразумима када се стално мења постава – остаје да се грешке које делују аматерски сведу на минимум.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »