fbpx

Млади штопер уверен да ће Србија играти на Светском првенству у Катару

Иако му је тек 19 година, Страхиња Павловић наметнуо се у стандардног репрезентативца Србије.

У октобарским утакмицама на старту квалификација за Светско првенство једини је уз Стефана Митровића који је против Ирске (3:2), Португалије (2:2) и Азербејџана (2:1) одиграо свих 270 минута.

“Имао сам неки добар осећај и веровао сам да ћу добити шансу, али поносан сам на чињеницу да сам одиграо сва три меча. Играм стандардно у клубу и без обзира на то што смо при дну табеле, ипак је белгијска лига квалитетна, играм добре утакмице против чврстих тимова. Верујем да ме је то препоручило селектору”, истакао је фудбалер Монака на позајмици у Серкл Брижу током разговора за Информер.

СРЕДА, 18.00: (2.40) ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (3.30) ПАРТИЗАН (3.00)

Павловић је апострофирао велики утицај селектора Драгана Стојковића Пиксија на играче. Сматра да је успео да им за кратко време пренесе свој шампионси карактер и борбени дух, а позитивном енергијом подигне самопоуздање.

Стога, млади штопер верује да ће Србија играти на Светском првенству у Катару 2022. године.

“Сви смо убеђени да нам је место у Катару и да ћемо се пласирати на Светско првенство”.

Иако није био рођен када је Стојковић плесао фудбалским теренима у дресовима нишког Радничког, Црвене звезде, Олимпик Марсеља, Вероне и Нагоје, као и репрезентације, Павловић каже да је добро упознат са његовим играчим квалитетима.

“У Србији када добијеш фудбалску лопту или почнеш да тренираш одмах научиш ко је Пикси. Оно што су Пеле и Марадона у свету, то је Пикси код нас. Увек ти отац или тренери помену Пиксија, какав је играч био, шта представља за српски фудбал”, прича некадашњи ђак Партизанове школе.

Говорио је и о својој способности да из задње линије започне напад екипе износећи лопту на противничку половину.

“Против Ирске сам у другом полувремену често стајао скроз уз Костића на противничкој половини терена. Волим да имам лопту у ногама, вуче ме напред. Још кад на утакмици против Ирске чујем селектора како тражи од мене да кренем с лоптом напред, онда добијем крила. Немам проблем да се носим с притиском, то је нешто што сам научио у Партизану, а мало је и до карактера. Верујем да је исти случај са момцима који су прошли Звездину школу. Нама је од млађих категорија забрањено да губимо утакмице и отад се носимо с великим притиском”, закључио је Павловић у разговору за Информер.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »