fbpx

Сан тврди да постоји интересовање

Иако Жозе Мурињо још није ни сео на клупу Роме, а већ су почеле гласине и спекуалције око прелазног рока и појачања која ће тражити.

Тако данас са Острва стиже вест да Португалац у Вечном граду жели српског репрезентативца Александра Митровића. Додуше, извор вести је таблоид Сан али не треба унапред отписати ову причу.

Нити је Митровић задовољан у Фуламу, нити је Мурињу први пут да размишља о њему. Португалац је хтео Србина да доведе и у Тотенхем прошлог лета. Тада се коцкице нису поклопиле, а сада је ситуација прилично јаснија.

Српски репрезентативац је често истицао да воли Фулам као клуб и да му се свиђа живот у западном Лондону али се тренер Скот Паркер потрудио да му поквари идилу. Митровић се ове сезоне само 13 пута нашао у стартној постави Колибаша и изгубио је статус који је имао. Питање је и да ли му се трећи пут за пет година пролази пакао Чемпионшипа са Фуламом.

Ситуацију би могао да искористи Жозе Мурињо и да доведе Србина у Рим као партнера а потом и наследника Едина Џека који има још годину дана уговора са Вучицом. Рома највероватније неће откупити шпанског нападача Борху Мајорала од Реала који је био алтернатива Џеку тако да се оствара место у шпицу за Митровића.

Наравно, битно је и питање финансија. Рома без Лиге шампиона неће моћи да троши много, а Фулама неће тек тако пустити Митровића за мало обештећење. Ту је и плата српског нападача која на бруто нивоу годишње износи око 5.000.000 евра што није занемарљив трошак.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »