fbpx

„У плану је да 2. јуна одиграмо тренинг утакмицу са нашом А репрезентацијом пред њихов пут на азијску турнеју. Пријатељски меч са одговарајућом селекцијом Русије заказан је за 6. јун, вероватно у нашој земљи“

ФОТО: ФСС

Звонко Живковић, селектор младе репрезентације Србије, окупиће крајем месеца први пут изабранике.

Орлићи су припреме за квалификациони циклус за пласман на ЕП 2023. у Грузији и Румунији, почели у марту гостовањем у Турској (1:0) са Илијом Столицом на клупи.

Ривали нашег државног тима за прво место или пласман у бараж биће Француска, Украјина, Северна Македонија, Јерменија и Фарска Острва.

– У плану је да 2. јуна одиграмо тренинг утакмицу са нашом А репрезентацијом пред њихов пут на азијску турнеју. Пријатељски меч са одговарајућом селекцијом Русије заказан је за 6. јун, вероватно у нашој земљи. Искористићемо термин да упознам играче пред септембарски почетак квалификација – каже Живковић.

Да ли сте са лица места гледали кандидате за државни тим?

– Селектор сам тек двадесетак дана, тако да нисам био у могућности да их уживо посматрам. Преко пријатеља сам обавештен како и колико су играли. Имамо доста играча у иностранству.

Да ли ће бити промена у односу на списак вашег претходника Илије Столице?

– Не верујем да је могуће да буде много изненађења. Углавном су то бивши кадетски и омладински репрезентативци, као и актери мартовског меча са Турском.

Има ли кандидата за репрезентацију и у шампионату Србије?

– За викенд ћу гледати утакмицу Металац – Нови Пазар. Гро тима се зна – истакао је Живковић.

Све у договору са Пиксијем

Од А репрезентативаца право да још играју за младе имају Душан Влаховић, Иван Илић и Страхиња Павловић.

– Сви играчи теже да буду сениорски репрезентативци. Влаховић и Павловић су се наметнули селектору Драгану Стојковићу и нема смисла да инсистирамо да играју за млади тим. У комуникацији сам са Стојковићем и уколико нам буду потребни на крају квалификација питаћемо да ли могу да нам помогну – јасан је Звонко Живковић.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »