fbpx

Драган Стојковић је имао жељу, али…

Имао је велику жељу селектор Србије Драган Стојковић Пикси да под националну заставу позове првотимца Торина Лијанка Војновића. Бразилски штопер је, такође, желео да се врати коренима и придружи се нашем националном тиму.

Међутим, због прописа ФИФА две стране су морале да одустану од идеје великог повратка Лијанка Војновића у репрезентацију Србије.

„Лијанко је играч који има квалитет за репрезентацију Србије. Селектор Стојковић је желео да га позове на турнеју коју ћемо имати почетком јуна у Јапану. Обавили смо разговоре са њим и код њега је постојала жеља и интересовање. На основу прикупљене документације контактирали смо ФИФА и нажалост одговор је био негативан“, рекао је спортски директор репрезентације Србије Стеван Стојановић.

Подсетимо, Лијанко Војновић је дебитовао за омладинску репрезентацију Србије у пријатељској утакмици против Шпаније у Старој Пазови, коју су гости добили с резултатом 2:1. После само неколико месеци и четири утакмице за омладински састав Србије одлучио је да касније ипак заигра за У20 и У23 репрезентацију Бразила. Касније није успео да дебитује за први тим. Пошто има и италијански пасош због порекла са мајчине стране добио је позив и тамошњег савеза. Лијанко Војновић српско порекло вуче по свом деди Јовану Војновићу, који се као седмогодишњак преселио у Бразил током Другог светског рата.

„Лијанко је био део млађих категорија ФС Србије, затим је играо за омладинце и олимпијску селекцију Бразила, тако да правила не дозвољавају да опет обуче дрес Србије. Хтели смо и ми и он, али једноставно није могуће”, додао је Стојановић.

Фудбалску репрезентацију Србије у јуну месецу очекују две утакмице у Јапану. Прво против Јамајке 7, а затим и против Јапана 11. јуна.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »