fbpx

“Заиста је импресиван нападач, постигао је исти број голова као Лукаку, иако игра у тиму који није међу пет на табели. Због тога морате да му уделите комплимент, јер ради нешто невероватно“

Боравак Драгана Стојковића Пиксија у Верони није привукао пажњу само домаћих медија после чега смо сазнали да се разговара са Лијанком Војновићем о повратку у дрес Србије, већ и италијанских новинара с обзиром да је Душан Влаховић међу главним темама спортске штампе на Чизми.

Селектор Орлова је за навијачки сајт Фјорентине разговарао о најбољем српском голгетеру ове сезоне и момку који је постигао 21 лигашки гол у тренутку када је то пре само пола године било далеко од реалности.

Иако још није гледао Влаховића током клупских обавеза уживо, Пикси каже да не пропушта утакмице Фјорентине и да ужива у головима 21-годишњег момка из Београда…

“Гледао сам утакмицу против Лација на телевизији и одушевио се с његова два гола. Влаховић је потврдио да се налази у јако добром моменту“, почео је Пикси и затим наставио:

“Постао је прави голгетер, с та два гола Лацију исписао је историју. Заиста је импресиван нападач, постигао је исти број голова као Лукаку, иако игра у тиму који није међу пет на табели. Због тога морате да му уделите комплимент, јер ради нешто невероватно“.

Сусрет у Верони, Пикси враћа Лијанка Војновића међу Орлове

У ком аспекту игре је највише напредовао?

“Пре свега желим да подвучем колико зрело приступа свакој утакмици, упркос његовим младим годинама. То је јако добро за његову будућност. Стоји с обе ноге чврсто на земљи и разуме како се понаша велики фудбалер“.

Недавно сте причали како не треба да проводи много времена на друштвеним мрежама. Да ли вас је послушао?

“То сам говорио за младе генерално. Живимо у свету где друштвене мреже одузимају много времена, а када си млад и желиш да урадиш нешто велико за себе, клуб и навијаче, онда фудбал мора да буде на првом месту“.

Какав је утисак оставио на вас када сте се видели у марту?

“Упознао сам озбиљног, професионалног момка. Када сам га упознао питао сам га како му је у Фјорентини, а онда сам му рекао да мора да настави да постиже голове јер ће му у супротном клуб испасти из лиге. Ствари које сам видео да ради у тих неколико заједничких тренинга не раде ни много старији играчи од њега. То значи да је максимално фокусиран на свој посао. Најважније је да остане такав, јер ако буде полетео направиће себи проблем“.

Поређења: Влаховић вс Кежман, Ковачевић, Милошевић, Митровић, Јовић, Ђорђевић…

У вашој првој утакмици ставили сте Влаховића као стартног шпица, зашто?

“Новинари су били изненађени када су видели мој избор, како сам ставио Влаховића испред Митровића, који је наш најбољи стрелац у историји репрезентације. Али, Влаховић је његов ниво. Чим сам постао селектор Србије размишљао сам о томе како ћу да га ставим од првог минута у првом мечу. Можете да ми верујете, а и не морате, али је заиста тако“, каже Стојковић и додаје:

“То сам урадио зато што је проживљавао моменте изванредне форме, заиста сам веровао у њега. Волим модеран фудбал и волим када играчи размишљају паметно, а он је један од њих. Креће се како би отворио простор саиграчима, жртвује себе за тим, а сада има много самопоуздања и постиже голове с лакоћом. Он је прави бомбардер. После тријумфа сви у Србији су ме похвалили због одлуке, али то вам је увек тако, а-ха-ха“.

Да ли имате неко раније сећање које вас везује за Влаховића?

“Гледао сам га када је дебитовао у дресу Партизана с 16 година. Чим сам га видео питао сам сараднике ко је тај момак. Одушевио ме је снажном левицом и кретњама које је правио. А онда сам отишао у иностранство својим послом и видео сам касније да је отишао у Фјорентину“.

Сви у Фјорентини уживају у његовим головима, али и даље влада неизвесност око његовог останка…

“Фјорентина мора да уради све да га задржи и продужи уговор. Биће то најбоља инвестиција за њих. Фјорентина с њим не може ништа да изгуби“.

Драгуљ Влаховић иза Леве и Месија у 2021, а раме уз раме с Бенземом, Лукакуом и Кејном

Слична је ситуација и са Николом Миленковићем…

“Још један сјајан играч. (Панталео) Корвино је урадио заиста добар посао у Фјорентини. Миленковић је један од носилаца игре наше репрезентације и верујем да ће бити јако тешко задржати га. Верујем да ће бити продат ако буде дошла права цена. Фиренца је постала његов други дом, али с клубом ће морати да одлучи о својој будућности“.

У свом првом списку позвали сте Душана Влаховића и Ивана Илића, да ли ће бити простора и за Алексу Терзића у будућности?

“Он је млад момак и још једна добра инвестиција клуба. Гледао сам његов последњи меч у дресу Емполија. Треба му самопоуздање да би играо у иностранству. Видим блиставу будућност код њега. Хајде да сачекамо следећу сезону и видимо где ће да игра“.

После меча Верона – Торино, да ли планирате да дођете у Фиренцу?

“Остаћу још неколико дана у Верони, затим идем у Париз, а онда у Београд. Засад нема потребе да долазим и гледам Влаховићеве голове. У блиској будућности ћу сигурно доћи у Фиренцу на ручак, а-ха-ха. Фиренца је прелеп град, уз Верону један од најлепших у Италији“.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »