fbpx

Клуб из Тоскане у све тежој позицији

Могла је Фјорентина раније да се сети Душана Влаховића, па не би била у оваквој ситуацији у каквој је сада.

После голгетерске експлозије у овој сезони 21 гола у Серији А, Влаховићев нови уговор је постао апсолутни приоритет тосканског клуба. Али је Србин исто тако постао жеља моћнијих и богатијих клубова од Виоле.

Иако из Фиренце стижу гласине да клуб неће продати Влаховића овог лета и да газда Роко Комисо тражи невероватних 80.000.000 евра, ситуација не иде баш наруку са стадиона Артемио Франки.

Влаховић има један од најмањих уговора у екипи. Зарађује 800.000 евра по сезони и само петорица првотимаца су мање плаћени од њега. Уговор му траје још две године и то мучи Фјорентину.

ИЗБОР УРЕДНИКА

УЖИВО: Рад и Јавор испод црте

Звездин потпис на шампионско сведочанство: Петарда, рекорд, 114 голова (ВИДЕО)

Мотор који се не гаси: Саша Зђелар другу сезону рекордер Партизана

Клуб из Тоскане је реаговао и понудио Влаховићу нови уговор вредан 3.000.000 евра годишње плус бонусе. Уз откупну клаузулу од 60.000.000 евра. А то не прија српском нападачу и његовим заступницима. Локални медији пишу да Влаховић неће пристати на фиксну клаузулу. Иако би по новом уговору био најплаћенији играч у екипи пошто одлази Франк Рибери са платом од 4.000.000 евра годишње, српски нападач не жели да га газда Комисо блиндира клаузулом коју само ретки клубови могу да плате.

За сада нема помака у преговорима за продужетак сарадње, а Фјорентини полако цури време. Ако Влаховић већ овог лета не продужи уговор, Фјорентина ће бити у проблемима. То значи тешку ситуацију да ће следећег лета морати да га прода испод цене јер Србин улази у последњу годину уговора. Да и не говоримо о катастрофи ако би играч остао до 2022. и отишао без обештећења.

Пред клубом из Фиренце је тежак избор. Да прода Влаховића овог лета за неку разумну цену и да заради много или да чека следеће лето када ће сви знати да мора да га прода за мање паре. Милан и Рома чекају расплет као и клубови из Енглеске и Немачке.

Виола је довела Влаховића по багателној цени из Партизана за мање од 2.000.000 евра и овог лета може да заради 20 пута већу суму на њему. Још прошлог лета је одбио 25.000.000 евра од Лајпцига, а сада се вредност Србина дуплирала.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »