fbpx

Промене на списку селектора Србије

Много нових лица и на иницијалном списку селектора Драгана Стојковића Пиксија, а данас још два изнуђења решења. Прилику да дебитују у дресу репрезентације Србије на пријатељским утакмицама са Јамајком (7. јун) и Јапаном (11. јун) добиће и најбољи стрелац тек завршене Суперлиге, Радников нападач Милан Макарић, те 18-годишњи крилни фудбалер Партизана Немања Јовић.

Разлог је тај што ће азијску турнеју прескочити Александар Митровић, Душан Влаховић, Андрија Живковић и Дарко Лазовић, сви из здравствених разлога. Сви су дошли у Београд, јавили се стручном штабу, али је после детаљних прегледа установљено да је мудрије поштедети их дугог путовања.

 Како је појаснио доктор репрезнтације Дејан Александрић…

“Митровић је пре три недеље претрпео повреду ротатора левог кука, није ни тренирао од тада. Лазовић је имао проблем са зубним имплантом, који је морао да буде саниран. Влаховић осећа хроничне болове у препонској регији, а Живковић је на претпоследној утакмици претрпео лакшу повреду колена, али и даље осећа болове са унутрашње стране”.

Поштеда и шанса за неке младе играче могу и да се разумеју у тренуцима када Орлови не путују на Европско првенство, мада нема сумње да селектору Стојковићу и те како значи свака прилика да уиграва екипу пред наставак квалификација за Мундијал у Катару. И пре ова четири отказа било је јасно да Србија у Азији неће играти у најјачем саставу, пошто ће ову акцију прескочити и капитен Душан Тадић, па Никола Миленковић, Сегреј Милинковић Савић, Филип Костић…

Зато су ту Сава Арангел Честић, Марко Илић, Алекса Терзић, Дејан Јовељић… Сви са надом да ће се наметнути селектору.

Занимљиво је да су и на овом комбинованом списку тројица играча из домаће лиге: десни бек ТСЦ-а Марко Петковић, као и накнадно додати голгетер Радника Милан Макарић и млади Немања Јовић из Партизана. Иначе на првобитном списку није било ниједног фудбалера из Црвене звезде и Партизана.

“Гледао сам последња два дербија и искрено – нисам одушевљен. Претпостављам да и јавност дели моје мишљење. Нико ту ништа посебно није показао. Мали Јовић је за своје године, јер је најмлађи, показао неку разлику која је била интригантна. И сада у овој прилици када може да му се пружи прилика, зашто да не. Има код вечитих кандидата за репрезентацију, али ја овако видим ситуацију сада”, објаснио је селектор Драган Стојковић.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »