FK Crvena Zvezda

Terzić: Cirkus oko Zajednice superligaša

Generalni direktor Crvene zvezde govorio je o mogućoj kandidaturi za predsednika Fudbalskog saveza Srbije

Dragiša Binić Vam je ispred FSS poručio da otkrijete karte i javno se kandidujete za predsednika nacionalnog saveza?

– Kandidovaću se kad ja budem hteo, neće oni da me savetuju. Binić je morao to da kaže, tako mu je naređeno, prima platu… Mene nerviraju ovi što nemaju petlju da se jave i kažu to.

Da li ćete se pojaviti na svečanosti povodom dodeli Zlatnih loptu FSS?

– Ne pada nam na pamet.

Ne mogu da se prevaziđu loši odnosi na relaciji Crvena zvezda – FSS?

– Nije da ne mogu… Nego, ako predsednik FSS za godinu i po dana, koliko mu traje mandat, nikada nije došao u klub na zvaničan sastanak ili da nezvanično popije kažu, onda je jasno da ne želi dobre odnose sa Crvenom zvezdom.

Jeste li ga zvali?

– Valjda je red da ode u Zvezdu i Partizan kad je postao predsednik FSS. Zar nije logično da ponudi najvećim klubovima mesto potpredsednika, da nas involvira u proces odlučivanja. Kako FSS može da se vodi bez Partizana i Zvezde, Kokeza je potpuno privatizovao. Crvena zvezda nema nikakav kontakt sa FSS, odsekao je sve mehanizme. Nema nas ni u Izvršnom odboru…

U FSS rade pojedini bivši članovi Crvene zvezde?

– To što je pozapošljavao neke bivše igrače i trenere Zvezde u FSS, nema nikakve veze sa aktuelnom poslovnom politikom Crvene zvezde. Planirali smo da ih sve pozovemo, pitamo da li su tamo kao delegati Crvene zvezde ili kao slobodni strelci. Ako ste predstavnici kluba, onda dođite u bazu da čujete šta ona misli o saradnji sa FSS. A ne da se Kokeza krije da je FSS pun zvezdaša. Oni ne predstavljaju Zvezdu. Svaka čast na karijerama, ljubavi prem Zvezdi, ali tu su kao prijatelji Slaviše Kokeze. Što bismo išli gde smo nepoželjni, eto sada i bruke oko Zajednice superligaša.

O čemu je reč?

– Crvena zvezda i Partizan nemaju čak ni predstavnika u Zajednici superligaša. To je cirkus. Spojio je superligaše i prvoligaše, Izvršni odbor ima samo sedam članova. Ne možemo da sednemo sa ostalim klubovima i pričamo o problemima. Zajednica superligaša je ukinuta. Kad neko tako vodi FSS, zašto bismo išli na njihove proslave.

Nema ni predsednika FSS na vašim utakmicama?

– Uredno je pozivan za Ligu Evrope, ulaznice su dostavljene.

zurnal.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *