FK Crvena Zvezda

MOSKOVLJANI POVEĆALI PONUDU VEZISTI ZVEZDE: Dinamo čeka Donalda

Rusi nude igraču znatno više od 600.000 evra po sezoni, koliko su davali na startu. Ignjovski projektovana zamena za Holanđanina

DINAMO iz Moskve je prilično zagrizao za Mičela Donalda i čekaće ga još neko vreme da odgovori na poslednju ponudu! Ruski klub je još sredinom decembra odlučio da je treći kapiten crveno-belih pravo rešenje za poziciju zadnjeg veznog i prvo poslao ponudu od 600.000 evra po sezoni, a zatim je nedavno tu sumu pojačao i doveo je na nivo da Holanđanin bude jedan od najplaćenijih igrača „plavih“. Uz to i crveno-beli bi inkasirali 500.000 evra.

Crvena zvezda jednostavno ne može da ponudi ni upola koliko Rusi, a ni da se približi zahtevima odličnog igrača koji je do sada odigrao tačno 100 mečeva za crveno-bele i u dve i po godine bio jedan od stubova tima, prvi stranac kapiten.

Sam Donald nikad nije rekao da želi da napusti Zvezdu i Beograd, čak je nedavno otvorio i nargila bar na Novom Beogradu. On uživa u Srbiji, ima i jak sportski motiv da ovog proleća upotpuni svoj boravak u Zvezdi sa još nekim trofejom. Međutim, ugovor mu ističe na leto pa se i sam našao u nedoumici. Prihvatiti ponudu iz Moskve za ugovor na tri godine ili rizikovati sa manjom minutažom i od 1. februara tražiti novi klub za leto. Možda kao slobodan agent i ne pronađe sredinu koja zadovoljava njegove sportske ambicije…

S obzirom da Donald trezveno razmišlja i da uglavnom vuče dobre poteze, moglo bi se očekivati da narednih dana prihvati ponudu iz Moskve i pojača tim trenera Dmitrija Hohlova, nekada i samog odličnog veznog igrača „zbornaje“.

Trener Vladan Milojević ne brine previše čak i da Donald prihvati ponudu Rusa mada stoji da sa Holanđaninom i bez njega stabilnost i kvalitet igre nisu isti. Ipak, na toj poziciji crveno-beli imaju Branka Jovičića, Nenada Krstičića i mladog Uroša Račića, s tim da silom prilika mogu sasvim dobro da odrade po koji meč na tom mestu Marko Gobeljić i Nenad Milijaš.

Crveno-beli su kao zamenu za Donalda projektovali Aleksandra Ignjovskog. Za sada nisu preduzeti neki konkretniji potezi, dok se ne razreši enigma oko statusa Holanđanina.

novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *