Vest Dana FK Crvena Zvezda

VEST DANA – Zvezdin problem Kanga – traži 900.000 za novi ugovor

Gaboncu, po svoj prilici, propao transfer u Spartu iz Praga

Od sigurnog transfera u Spartu iz Praga za 1.000.000 evra do velikog problema za Crvenu zvezdu. To je put koji je proteklih dana prešao Gelor Kanga, jedan od najboljih fudbalera lidera Superlige.

Naime, prema informaciji Sportskog žurnala, Gaboncu najverovatnije propada dogovor sa češkim velikanom koji je trebalo da isplati crveno-belima obeštećenje od 1.000.000 evra, pa je klub iz Ljutice Bogdana u problemu. Kanga je uspešno prošao lekarske preglede u Pragu tokom vikenda, ali će dolazak Rumuna Stančijua iz Anderlehta verovatno pokvariti planove Gaboncu, ali i Zvezdi.

Jer veznom fudbaleru za pola godine ističe ugovor na Marakani, pa može da ode u drugi klub potpuno besplatno. Zato uprava najtrofejnijeg srpskog kluba sada treba da pronađe model za produžetak ugovora sa njim, a to neće biti lako bez velikog novca.

Nezvanično, Kanga trenutno zarađuje 550.000 evra po sezoni, a kako bi parafirao ponovo ugovor moraće da dođe do značajnog povećanja zarade. Kruže priče i da Gabonac traži blizu 900.000. Možda bi pristao i na manju sumu, ali i to je krupan zalogaj za klupsku kasu.

Žurnal piše i da postoji varijanta da Gabonac započne sezonu u Crvenoj zvezdi bez potpisanog novog ugovora i zatim realizuje transfer u Kinu. Pijaca u Aziji zatvara se tek poslednjeg dana februara, a postoji interesovanje i iz tog dela sveta za Kangu.

Bilo kako bilo, za crveno-bele bi najgori epilog bio da Gabonac odigra proleće bez novog ugovora i da na leto ode u drugi klub bez obeštećenja.

mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *