FK Crvena Zvezda

Zvezdin poslednji apel: Ne pominjite osuđenike, klub može da bude bačen u dugove bez nade za oporavak

„Uzdržimo se 90 minuta od bilo kakvog vređenja“, stoji u saopštenju crveno-belih

Do početka duela između Crvene zvezde i CSKA ostalo je još malo. Jako malo. Na velikom ispitu biće učenici Vladana Milojevića, ali i navijači. Razlog ne treba potanko objašnjavati.

Crveno-beli su diplomatskim aktivnostima uspeli da ukinu kaznu UEFA i izbegnu praznu Marakanu. Ali najtrofejniji srpski klub je i dalje pod uslovnom kaznom. Delegacija UEFA neće tolerisati ni najmanji indicent.

Zbog toga je Crvena zvezda još jednom apelovala na navijače.
„Uzdržimo se 90 minuta od vređanja bilo koga po rasnoj, nacionalnoj, verskoj ili seksualnoj pripadnosti. Budimo ponosni na to što jesmo, ali bez ikakvih političkih parola, zastava sa likovima osoba koje su osuđene u bliskoj ili daljoj prošlosti, bez ikakvih čak i duhovitih asocijacija ili skandiranja koja bi mogla da dovedu do toga da se ova uslovna kazna aktivira i da naš klub sledećih nekoliko utakmica igra bez publike ili čak bude potpuno izbačen iz evropskih takmičenja. Svako od nas na ovom meču kreira sudbinu našeg kluba. Ili svi zajedno idemo tamo gde nam je i mesto, među velikane fudbala ili će popularna Marakana biti prazna a klub bačen u dugove bez nade za oporavak“, stoji u saopštenju crveno-belih.

mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *