FK Crvena Zvezda

Terzić: dug prepolovljen, koračamo ka tituli, spremamo se već za kvalifikacije

Otvaranjem tri terena vrhunskog kvaliteta povećan je optimizam Crvene zvezde da će u današnjim polaznicima škole da ima mnogo budućih asova

U prisustvu svih mlađih selekcija, brojnih roditelja i prijatelja kluba, vrpcu su presekle legende Dragan Džajić i Vladimir Petrović.

– Ovde ćemo stvarati nove Džajiće, Pižone, Šekularce, Stankoviće, Vidiće. Deca će da rastu, uče kako se postaje zvezdaš i vrhunski fudbaler – napravio je uvertiru za defile selekcija glumac Viktor Savić, voditelj programa.

Izlazak na teren muških selekcija i ženskog tima pratili su stihovi navijačke pesme:

– Još kao dete ja sam bio tu, osetio tugu i sreću, živeo za pobedu…

Goste je zatim pozdravio generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić:

– Okupili smo se posebno lepim povodom, možemo da budemo srećni i ponosni što otvaramo prepeli trening kamp škole. Na Skupštini smo hrabro i jasno rekli šta su strateški ciljevi, to i realizujemo.

Osvrnuo se ključni čovek za funkcionisanje kluba na prioritetni cilj, rezultate seniorskog tima:

– Titula nema alternativu, a ove godine smo podigli lestvicu i svako očekuje Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Pokazali smo da znamo i možemo, koračamo ka tituli. Ozbiljno se spremamo za kvalifikacije.

Kako bi se realizovao sportski plan na evropskoj sceni, važno je da bude novca za pojačanja, plate igrača i zaposlenih…

– Zvezda je imala 53 miliona evra duga, sada je prepolovljen. Redovno izmirujemo obaveze i živimo u skladu sa propisima FIFA i UEFA – naveo je Terzić i potom se osvrnuo na stanje u školi:

– Naši dečaci su jesenji prvaci u omladinskoj, kadetskoj i pionirskoj konkurenciji, ali više od svega nas hrabri činjenica da imamo mnogo kvalitetnih igrača, koji će da budu oslonac prvog tima. Zvezda mora da se osloni na školu, ali i da ulaže u nove igrače, trenerski kadar i decenijama zapostavljenu infrastrukturu. Napravili smo terena sa veštačkom travom najnovije generacije, normalnih dimenzija, ovde mogu da se igraju UEFA takmičenja. Reflektori su standardizovani, na tribinama su 500 i 600 sedišta…

Uz naglasak da se ovde neće zaustaviti, Terzić je rekao:

– Čim rešimo imovinsko-pravne odnose, izgradićemo internat sa svlačionicama, medicinskim blokom, teretanom, restoranom… To je potrebno, jer Zvezda jeste velikan evropskog fudbala. Sledi nam velika rekonstrukcija zapadne tribine, iza severne biće sala za zimske uslove, 80 puta 40 metara. Polako, ali sigurno vraćamo klub na staze stare slave.

Svečanost je dostigla vrhunac kad su legendarni Džaja i Pižon presekli vrpcu i nebo zasvetlelo zbog dugotrajnog vatrometa.

zurnal.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *