FK Crvena Zvezda

Borjan otkrio zašto brani za Kanadu, a ne za Srbiju! I zašto je izabrao Zvezdu?

Odlični golman dao je ogroman doprinos velikim Zvezdinim uspesima ove sezone. Nažalost, poziv iz reprezentacije Srbije nije mu na vreme stigao

Dolaskom Milana Borjana, Zvezda je letos bukvalno “zaključala“ svoju mrežu, pa je odmah po dolasku u redove crveno-belih iskusni golman ušao u seriju od čak pet mečeva bez primljenog gola.

To je bila najava onoga što smo gledali u nastavku šampionske sezone crveno-belih, a Borjan i njegovi saigrači mogu da se ponose i sa samo dva primljena gola u šest mečeva grupne faze Lige Evrope, protiv Arsenala, Kelna i BATE Borisova.

Golman njegovih kvaliteta svakako bi imao mesta i u reprezentaciji Srbije, ali nažalost, Kanađani su bili brži i ranije prepoznali njegove kvalitete.

Mnogi se pitaju kako je došlo do toga da Borjan brani za Kanadu umesto za Srbiju, a on je sve objasnio u intervjuu za “Alo“.

“Sada sam na oku svima, jer sam u Zvezdi, ranije nije bilo tako. A da ima žala što ne branim za Srbiju, pa ima, naravno. I uvek će postojati. Kad sam bio u Radu, početkom 2011, bilo je priča da će me Pižon zvati.

Međutim, poziv nije stigao, ali jeste od Kanade. Prihvatio sam, jer sam video budućnost u toj reprezentaciji. A želeo sam da i na taj način zahvalim državi što je mojima omogućila bolji život posle preživljenih patnji“, istakao je Borjan.

Podsetimo, Borjan je rodom iz Knina, ali je njegova porodica morala da napusti svoj dom zbog ratnih strahota devedesetih.

“Kao izbeglice iz Krajine, živeli smo u Beogradu i aplicirali za emigraciju. To su bile ponuđene države. Za Ameriku i Australiju su nas odbili, za ostale dve nam odobre, ali nismo želeli u Zimbabve.

Meni se, doduše, nije išlo ni u Kanadu, jer sam trenirao u novobeogradskom Radničkom. Ali, šta ću, morao sam, i ispalo je dobro“, objašnjava Borjan.

Otkrio je takođe i da je letos imao primamljivu ponudu iz Turske, ali je da je odlučio da prihvati poziv iz Crvene zvezde. Evo i zbog čega.

“Izabrao sam Zvezdu jer sam video kakva je ekipa i, pre svih, trener. To mi je bilo bitno. A posle utakmice sa Spartom, kad sam došao kući, sam sebi sam rekao:

‘Kakvu ekipu imamo, to je neverovatno’! Ta hemija u svlačionici dovela nas je i do titule i uspeha u Evropi“, poručio je Borjan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *