FK Crvena Zvezda

Lasta: Veštačenjem utvrđeno da je požar izbio ispod autobusa usled pirotehničkih sredstava

Izvršni odbor „Laste” odlučio je da se podnese krivična prijava protiv NN lica

Autobus koji se zapalio dok su se u njemu u subotu prevozili fudbaleri Crvene zvezde, bio je tehnički ispravan pre i u vreme nastanka tog incidenta kod Autokomande, saopštilo je danas Saobraćajno preduzeće „Lasta” i najavilo podnošenje krivične prijave zbog uništavanja imovine.

U autobusu OPEN TOP, koji je iznajmio FK Crvena zvezda, bile su ispravne instalacije, kao i dovodna i odvodna creva, a fluidi na propisanom nivou, utvrđeno je na vanrednoj sednici Izvršnog odbora tog preduzeća, navodi se u saopštenju.

Veštačenjem je utvrđeno da je požar izbio ispod prednjeg dela autobusa usled pirotehničkih sredstava sa otvorenim plamenom, a ne kao posledica tehničke neispravnosti vozila.

Kako se navodi, bile su ispoštovane i sve prateće procedure oko najma autobusa.

Izvršni odbor „Laste” odlučio je da se podnese krivična prijava protiv NN lica koje je uzrokovalo uništavanje Lastine imovine u nadi da će odgovorni za paljenje autobusa biti privedeni pravdi, ističe se u saopštenju.

Vanrednoj sednici Izvršnog odbora SP „Lasta” prisustvovali su generalni direktor Toni Gajić, izvršni direktori Ivana Pavić i Branislav Stanković, direktor saobraćaja Nenad Ivanović i tehnički direktor Goran Mihajlović.

zurnal.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *