Zvezda u Ligi Šampiona FK Crvena Zvezda

UEFA spremila stotine miliona evra – Evo koliko će Zvezda zaraditi ukoliko uđe u Ligu šampiona!

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) saopštila je koliko će zaraditi učesnici kvalifikacija i grupne faze Lige šampiona u sezoni pred nama

Manje od dve nedelje nakon kijevskog finala UEFA je obelodanila koliko će zaraditi klubovi koji naredne sezone budu igrali kvalifikacije i grupnu fazu Lige šampiona.

Pođimo od toga da je UEFA značajno uvećala ukupan finansijski fond za Ligu šampiona u sezoni 2018/19. Ukupan nagradni fond biće veći za preko 800 miliona evra u odnosu na prethodnu.

Svaki učesnik grupne faze Lige šampiona u sezoni 2018/19 zaradiće pod 15.25 miliona evra na ime igranja u grupnoj fazi.

Bonusi za dobre rezultate u grupnoj fazi su značajno uvećani, pa će se za pobedu dobijati 2.7 miliona evra, a 900.000 će se dobijati za svaki nerešen rezultat.

Klubovi koji budu „izašli“ iz grupe zaradiće dodatnih 9.5 miliona evra, dok će se za plasman u četvrtfinale plaćati 10.5 miliona. Plasman u polufinale donosi zaradu od 12 miliona evra, a u finale 15 miliona.

Osvajač Lige šampiona u sezoni 2018/19 zaradiće dodatnih 4 miliona evra.

Od sledeće sezone UEFA će isplaćivati dodatan novac na osnovu desetogodišnjeg koeficijenta klubova koji se budu kvalifikovali u grupnu fazu. Ukupan fond iznosi 585 miliona evra, a ovde će se dodatni „poeni“ davati klubovima koji su osvajali evropska takmičenja.

Primera radi, klub sa najboljim koeficijentom zaradiće oko 35 miliona, a najslabije rangirani oko milion evra.

Treba uzeti u obzir da će učesnici Lige šampiona moći da računaju i na takozvani „Market pool“ koji je u narednoj sezoni težak 292 miliona evra.

Gde je srpski šampion u čitavoj priči?

Crvena zvezda će borbu za plasman u Ligu šampiona i silne milione koji čekaju učesnike grupne faze početi od prvog kola kvalifikacija.

Gore navedena zarada sačekaće crveno-bele ukoliko se domognu evropske elite, ali će kao i prethodnih sezona klubovi koji ispadnu u kvalifikacija moći da računaju na zaradu iz fonda solidarnosti.

Svi šampioni koji NE budu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona dobiće fiksnu zaradu od 260.000 evra!

Na pomenutu cifru dodavaće se iznosi u zavisnosti od toga u kojoj rundi kvalifikacija klub završava takmičenje.

Učesnici preliminarne faze zarađuju 230.000 evra, prve runde kvalifikacija 280.000, druge 380.000 i treće runde 480.000 evra. Cifre se sabiraju i Zvezda bi u slučaju uspešno odrađenog posla u prva tri kola mogla da sakupi cifru od 1.140.000 evra.

Novac iz fonda solidarnosti neće biti isplaćivan klubovima koji se kroz plej-of domognu plasmana u grupnu fazu Lige šampiona jer ih tamo čekaju već pomenuti bonusi.

Za kraj možemo da dodamo da će 12 klubova koji kvalifikacije završe u plej-of fazi Lige šampiona dobiti dodatnih 5 miliona evra.

Crvena zvezda bi tako, ukoliko bude eliminisana u plej-ofu kvalifikacija za LŠ mogla da računa na direktan plasman u Ligu Evrope ali i na sigurnu zaradu od 6.140.000 evra.

sportske

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *