Kvalifikacije za Ligu Šampiona UEFA FK Crvena Zvezda

Sada je zvanično – UEFA obelodanila kako izgleda kazna za Zvezdu!

Na zvaničnom sajtu evropske kuće fudbala pojavila se odluka Disciplinske komisije koja se tiče kazne FK Crvena zvezda

Disciplinska komisija UEFA najavila je nakon duela Crvena zvezda – Suduva da će odluka o pokrenutom postupku protiv šampiona Srbije biti obelodanjena 10. avgusta.

Tokom popodneva smo saznali nezvanične informacije da je Zvezda kažnjena sa dve utakmice pred praznim tribinama, a sada se kompletna odluka pojavila na zvaničnom sajtu UEFA.

U odeljku posvećenom disciplinskim pitanjima navodi se da je telo UEFA za kontrolu, etička i disciplinska pitanja donelo sledeću odluku:

– Da se naredi FK Crvena zvezda da sledeću utakmicu u sklopu UEFA takmičenja na domaćem terenu odigra iza ‘zatvorenih vrata’;

– Da stupi na snagu odluka od 1. februara 2018. godine, te da se FK Crvena zvezda naredi da odigra još jednu dodatnu utakmicu na domaćem terenu pred praznim tribinama;

– Da se FK Crvena zvezda kazni sa 72.000 evra.

Kao i obično, svaki klub ima pravo da se žali na odluke disciplinskih organa UEFA, a na osnovu navedenog jasno je da je Zvezda kažnjena i da joj je pride aktivirana uslovna kazna izrečena početkom godine.

To znači da će Crvena zvezda, ukoliko u eventualnom procesu žalbe ne bude promena, naredne dve takmičarske utakmice u UEFA takmičenjima na svom terenu igrati bez podrške navijača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *