Delije Zvezda u Ligi Šampiona Kvalifikacije za Ligu Šampiona Super Liga Srbije FK Crvena Zvezda

Dnevnik jednog Zvezdaša: Kako sam došao do karte za meč u Salcburgu

Zvezdinih navijača će biti u ogromnom broju u Salcburgu, prema nekim najavama ta brojka će se kretati između 10.000 i 15.000. Jedan od njih, Dejan Đorđević iz Smederevske Palanke, pristao je da sa čitaocima sajta Žurnala podeli svoje utiske sa putovanja na koje će krenuti u utorak, oko 15 časova

Piše: Dejan Đorđević

Zvezdine utakmice ne propuštam, kad god sam u mogućnosti bodrim moj tim. Bilo da se radi o fudbalu ili košarci. Posebna poslastica za nas su evropska gostovanja, a ne treba ni da napominjem kakav je izazov meč Crvene zvezde u Salcburgu, vredan plasmana u Ligu šampiona!

U žrebu smo izvukli Austrijance, a kad smo i zvanično eliminacijom Spartaka iz Trnave obezbedili dvomeč sa Austrijancima krenula je „operacija Salcburg”.

I tu sam imao neverovatnu sreću. Šetao sam kroz moj grad, Smederevsku Palanku, video momka kako izlazi iz automobila austrijskih registracija i to sa slovom „S”. Odmah se upalila lampica, rekao sam sebi ovaj mora da je iz Salcburga.

Ispostavilo se da se momak zove Stefan, da je rodom iz Palanke, a da živi i radi u Salcburgu. Bolje nije moglo! Upoznali smo se, a kad mi je kazao da i on ide na utakmicu pitao sam ga može li ikako da mi nabavi karte.

Puštene su u prodaju u petak, a Stefan je na blagajnu poslao majku i sestru, s obzirom da je jedna osoba može da kupi dve ulaznice, a da su i njemu bile potrebne. Tog dana je red bio ogroman, one su čekale u redu od 9 do 16 časova, i nisu dočekale.

Naravno, ponovo sam ga zamolio da nađe neki način da mi kupi ulaznice, te je momak kojem sam neizmerno zahvalan našao jednog drugara u Salcburgu, i obezbedio mi dve ulaznice. S obzirom da je plan bio da nas kolima u Austriju ide četvoro, pitao sam ga da nađe drugu osobu koja bi kupila još dve karte.

Stefanu nije bilo teško da pita drugaricu koja živi 15 kilometara od Salcburga, ode kolima po nju, te da ona kupi karte. Istakao bih i ono što su mi preneli, u ponedeljak uopšte nije bilo gužve na blagajnama, a ulaznica ima dovoljno, po regularnoj ceni od 23 evra. Samo treba da nađete nekoga da vam ih kupi, a da to nije već prethodno učinio. Inače, blagajna radi do 18 časova.

Dobio sam i informaciju od drugog drugara iz Klagenfurta, koji će takođe biti na stadionu, da su u Salcburgu delili karte za džabe lokalnim firmama, u strahu od toga da stadion ne bude pretežno u Zvezdinim bojama. Naravno, on će se potruditi da otkupi deo tih karata od kolega koje fudbal ne interesuje preterano.

Planiramo da krenemo u utorak kolima iz Smederevske Palanke, nas četvorica, još ćemo videti da li preko Hrvatske ili preko Mađarske. U prvoj varijanti je kraći put, ali imamo dve granice, u drugoj je nešto duže, ali samo sa jednom granicom. Dobra stvar je što nije vikend, trebalo bi da su manje gužve na putu i granicama.

Trebalo bi da spavamo negde u okolini Salcburga, za to ćemo se snalaziti na licu mesta. Za povratak ćemo takođe videti, ako prođemo u Ligu šampiona biće fešta u Salcburgu, možda onda ostanemo još jednu noć.

Takođe, znam da će iz Palanke krenuti dvadesetak Delija, neki od njih i „na slepo”, bez ulaznica, koje će pokušati da nabave kad dođu u Salcburg.

Sutra: Kako je protekao put do Salcburga

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *