Zvezda u Ligi Šampiona Kvalifikacije za Ligu Šampiona FK Crvena Zvezda

Tri Salcburgova tajna oružja

Zvezda će morati da pazi na Smaila Prevljaka, Ksavera Šlagera i Patsona Daku

Jedna od glavnih pozitivnih karakteristika Salcburga je to što ima veoma široku rotaciju igrača na koje Marko Roze može da računa. Naravno da postoji jezgro tima i igrači koji nose ekipu kao što su to, između ostalog, Volf i Dabur, ali postoje i igrači na koje treba motriti jer bi mogli da dobiju šansu protiv Zvezde i mogu da joj naprave problem iz drugog plana. To su Smail Prevljak, Ksaver Šlager i Patson Daka.

Krenimo od Prevljaka.

Salcburg je tim koji je navikao da pobeđuje, a tako je bilo i na gostovanju Altahu ovoga vikenda. Rozeje odlučio da odmori malo igrače-nosioce i dao je šansu u napadu Smailu Prevljaku. A on ovakve situacije obožava. Dao je dva gola. Posebno je u prvom pokazao kako jednim potezom rešava situacije iz neposredne blizine golmana. A ona nije bila nimalo laka jer je imao čuvara na leđima.

I ovo mu nije prvi put da daje dva gola na meču. Tako je bilo i protiv Hartberga u ligi. Ovaj momak rođen u Konjiću, u BiH, vrlo je opasan kada uđe u seriju. Ima osećaj za gol.

Prevljak se nada da će dobiti šansu u sredu protiv Zvezde. I ima osnova za to. Vrlo dobro koristi sve šanse koje dobija od Rozea, dobio je i pohvale od trenera posle meča sa Altahom. U napadu Salcburga je zacrtan Dabur, a uz njega obično igra Jabo koji ne blista u poslednje vreme. Vrlo lako bi Roze mogao ili da stavi Prevljaka u prvu umesto Jaba, ili da mu da šansu s klupe.

Lokalni mediji u Salcburgu su ga nazvali „tajnim oružjem“ Rozea za meč protiv Zvezde. I to nešto govori. I sam Prevljak očekuje da dobije šansu da zaigra.
„Sledeća utakmica je u sredu. Daćemo 120 odsto! Moj posao je da dajem golove i radim dobro na treninzima. Trener odlučuje ko će igrati, a ko ne. Naravno da svi želimo da budemo u prvoj postavi, ali trenerova reč će biti poslednja i ona se poštuje“, rekao je Prevljak.

Pomenuli smo meč Salcburga protiv Altaha…

Na njoj se veoma dobro pokazao fudbaler iz Zambije Patson Daka. On će biti konkurent Prevljaku i Jabu za tu poziciju napadača. Daka je u Beogradu zamenio Jaba u 79. minutu. Taj momak ima samo 19 godina, ali je vrlo nezgodan. Brz je, tanke konstitucije i pravi velike probleme. Tako je bilo i protiv Altaha gde je leteo po desnoj strani i pravio od protivničkih defanzivaca da ispadaju smešni. I u Beogradu je za kratko vreme na terenu imao par pokušaja. Ne bi trebalo da nas iznenadi ako bude u prvoj postavi u sredu.

I na kraju, ali ne i najmanje bitno – Ksaver Šlager. Sam podatak da Salcburg neće moći da računa na Zlatka Junuzovića (povredio zadnju ložu u Beogradu) daje ovome mladom momku šansu da pokaže šta zna. Šlager je prvi kandidat da zaigra na Junuzovićem mestu protiv crveno-belih. On je uostalom ušao umesto Zlatka i u Beogradu.

Radi se o igraču koji je veoma brz i imate osećaj da je svuda na terenu, a ima samo 20 godina. Verovatno će Bikovi na njemu dosta zaraditi u bliskoj budućnosti. On primarno igra na sredini terena kao centralni vezista, ali možete ga videti kako leti po boku i stvara šanse. Na prošlom meču Salcburga dao je pobedonosni gol u 83. minutu. Znači, može i to da radi.

Zanimljivo je da je Šlager počeo karijeru kao golman. Obično bi njegova mama stajala iza gola i pričala mu šta da radi. Na jednom meču je primio 19 golova. Počeo je da plače i shvatio je da rukavice nisu za njega. Prešao je u polje i postao sjajan igrač.

Salcburg je u Beogradu izašao u sledećoj postavi: Stanković – Lajner, Ramaljo, Pongračić, Ulmer – Hajdara, Samaseku, Volf, Junuzović – Jabo, Dabur. U odnosu na ovaj sastav umesto Junuzovića treba očekivati najverovatnije Šlagera. Možda i Daka dobije šansu na tom mestu, a možda i u špicu gde Jabovo mesto „visi“, a napada ga i Prevljak.Ko god od pomenute trojice da dobije šansu, bilo kao starter ili izmena,  Zvezda mora da bude baš oprezna.

Jer, u najmanju ruku su jednako kvalitetni kao i igrači koji bi zbog njih ispali iz postave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *