Derbi Super Liga Srbije Tim Zvezde FK Crvena Zvezda

Jedan je višak: Ben, Kafu, Ebisilio, Marin ili Boaći?

Ne mogu svi na teren

Sezona je duga, a Liga šampiona igrače cedi kao krpe, pa se rukovodstvo Crvene zvezde potrudilo da Vladanu Milojeviću obezbedi dugačku klupu za takmičenje na dva fronta. To ipak ne znači da mogu baš svi u isto vreme na teren, barem kada je Superliga u pitanju, pošto u prvenstvu Srbije važi pravilo: maksimum četvorica “legionara” mogu da igraju zajedno.

Što samo po sebi predstavlja prvu temu za Milojevića, pošto Crvena zvezda na raspolaganju ima petoricu pečalbara. Tačnije, šestoricu, ali jasno je će Rašid Sumaila u startu biti izbačen iz jednačine za ovako važan meč. Večiti derbi sa Partizanom prosto ne trpi improvizacije.

Dakle, Ben, Kafu, Ebisilio, Marin ili Boaći? Jedan mora na tribine.

Žonatan Kafu i Lorenco Ebisilio nisu igrali ni protiv Napolija (prvi ni u protokolu, drugi na klupi), pa su sada odmorni, ali je pitanje kako bi onda Milojevićizabrao tog jednog prekbrojnog. Ben je ovog leta bio ponajbolji igrač Crvene zvezde, zna se koliko je Ričmond Boaći kada je u punoj snazi – čini nam se da još nije – uostalom dva puta je tresao i Partizanovu mrežu u prvom mandatu u Beogradu, dok je Marin protiv Napolija podsetio zašto je nekada bio i reprezentativac Nemačke.

Što sve govori da neće biti lako Milojeviću kada bude odlučivao ko će 158. večiti derbi posmatrati iz uloge navijača. Šta vi mislite, šta je najpametnije rešenje?

(P.S. Čisto da niko ne pita: da, Milan Borjan igra za Kanadu, Miloš Degenek za Australiju, a Filip Stojković za Crnu Goru, ali svi oni su celo ili dobar deo detinjstva proveli u Srbiju i imaju srpske pasoše).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *