Zvezda u Ligi Šampiona Istorija C Zvezde

Marakana pozdravlja junake iz 1973.

Generacija koja je eliminisala Liveprul specijalni gost Zvezde na meču četvrtog kola Lige šampiona

Na početku takmičenja ovacije zlatnoj generaciji iz Barija 1991, a ništa manje se ne očekuje od publike na Marakani u utorak veče, jer će uoči susreta četvrtog kola Lige šampiona imati priliku da pozdravi asove koji su pre tačno 45 godina izbacili Liverpul i omogućili Crvenoj zvezdi plasman u četvrtfinale tadašnjeg Kupa šampiona.

I to baš na dan odigravanja utakmice sa četom Jirgena Klopa. Kako samo sudbina to može da udesi, bio je 6. novembar 1973. kad je tim Miljana Miljanića postao prvi i jedini koji je slavio na Enfildu u prošlom veku (2:1). Otuda, lep gest rukovodstva crveno-belih koji su članove te generacije – a o njoj ste mogli poseno da čitate u našoj rubrici PREMOTAVANJE – pozvali da budu posebni gosti pred novi susret sa Englezima.
„Legende kluba su to svakako zaslužile, da ih 50.00 navijača dočeka ovacijama, a ujedno će navijači na taj način ispratiti i sve detalje do novog izazova u Ligi šampiona. To je dodatni razlog da pozovemo publiku da na vreme zauzme mesta na tribinama, kako bi pozdravila Zvezdine asove koji su ispisali istoriju za pamćenje“, stoji u pozivu srpskog prvaka.

Meč Crvena zvezda – Liverpul na programu je u utorak od 18.55, a detalja iz dvomeča iz 1973. podsetite se u tekstu našeg hroničara Predraga Dučića pod naslovom „Senke onih dana – Zvezda, Liverpul i jedan dorćolski mangup“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *