Nekategorizovano

Izbori u Zvezdi: Mijailović jedini kandidat za predsednika

Aktuelni čelnik crveno-belih biće kandidat Uprave kluba iz Ljutice Bogdana

Na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Crvena zvezda doneta je odluka o raspisivanju predsedničkih izbora u klubu. Izbori će biti održani 8, 9. i 10. decembra od devet do 19 časova, po pravilima koje propisuje Izborna komisija najtrofejnijeg srpskog kluba.

Pravo da glasaju na izborima za predsednika FK Crvena zvezda imaju svi članovi kluba upisani u knjigu članova, izuzev redovnog člana juniora.
„Članovi će moći da glasaju pomenuta tri dana na biračkim mestima i u prostorijama određenim od strane Izborne komisije i putem elektronske pošte sa imejl adresa verifikovanih od strane Službe za članstvo FK Crvena zvezda. Izborne radnje počinju da teku danom donošenja odluke koju je potpisao predsednik kluba Svetozar Mijailović. Shodno Pravilniku o izborima u FK Crvena zvezda, pravo da bira i bude biran na mesto predsednika FK Crvena zvezda ima svaki član kluba koji ispunjava uslove iz člana 8, 9, 10, 16 i 17 Statuta kluba. Spisak članova kluba ujedno je i birački spisak, vodi se u Službi za članstvo kluba i redovno se ažurira i usaglašava. Datumom donošenja Odluke o raspisivanju izbora, odnosno do 15. novembra 2018. godine, zaključuje se i birački spisak, u koji ulaze svi članovi kluba upisani do tog datuma“, stoji u saopštenju crveno-belih.

Kako saznaje MOZZART Sport, aktuelni predsednik Svetozar Mijailović biće kandidat Uprave kluba iz Ljutice Bogdana, a vrlo verovatno i jedini kandidat na predstojećim izborima. Mijailović ima prilično dug staž u Crvenoj zvezdi. Bio je predsednik skupštine kluba (1987. do 1993) u najsvetlijim trenucima najtrofejnijeg srpskog kluba, a aktuelni predsednički mandat započeo je 2014. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *