Analiza Zvezdini Rivali u LŠ iz Grupe C Liga Šampiona Mediji PSŽ T. Silva Foliranti

Još malo o padavičarima iz PSŽ-a: Kako ćete takvi ženama na oči? Stidite se

Na udaru Džejmija Karagera i Tijago Silva

Svi ih gledaju – malo ko ih voli. Osim u njihovom Parizu, jer u glavnom gradu Francuske ionako drugi klub ne postoji, pa su stanovnici „primorani“ da navijaju za PSŽ i, gle apsurda, u eri kad arapski vlasnici troše nenormalan novac – što je, takođe, razlog zbog kojeg konkurencija ne može da ih smisli – gledaju kako se neki od asova ponašaju kao primadone.

Za svet fudbala, sporta uopšte, bez imalo preterivanja, bilo bi svrsishodno da se takvi prevaspitaju. Pojedini čitaoci kolaža Nejmarovogfoliranja predložili su, u komentarima, da im neki od rivala budu fudbaleri kakvi su Roj Kin, Jap Stam, Najdžel de Jong, pa da kad već padaju da ne glume, da ih stvarno zaboli, a ima i zagovornika ideje da ih sudije i(li) VAR, kad se uvede, sankcionišu kartonima. Bilo koje boje. Samo da se takvi prevrtljivci proteraju iz sporta. Jer ništa manje batine od Svetaca ne dobijaju, na primer, Aleksandar Mitrović ili Serhio Aguero kad nalete na Liverpulove igrače, ali zato ostaju na nogama i ne dozvoljavaju sebi da ih svet prezire.

A fudbalski svet se izjasnio, pa je posle Jirgena Klopa, Stiva Mekmanamana i engleskih novinara protiv plačljivaca iz Pariza ustao i Džejmi Karager.
„Frustrirajuće je šta su radili fudbaleri Pari Sen Žermena. Na primer, Nejmar. Reč je o jednom od najboljih fudbalera sveta, međutim, sramota je gledati kako se ponašao. Ako nastavi tako kroz celu karijeru pamtiće ga ljudi više po sramotnim gestima, a manje po tome kakav je fudbaler. Jednostavno, ostavlja gorak ukus u ustima“, jasan je nekadašnji defanzivac Liverpula.

Tijago Silva i Đanluiđi Bufon

Naravno, postoji i druga strana medalje, da su sudije dužne da sankcionišu fudbalere zbog oštrih startova. Pod uslovom da su oštri. I da su startovi, jer je bilo situacija, ne samo u Ligi šampiona, već i u prvenstvu Francuske, da Nejmara i društvo štite kao bele medvede.
„Ako je Jirgen Klop ljut na fudbalere PSŽ-a, onda ne mogu ni ja da gajim simpatije prema njima zbog načina na koji se ponašaju. Čak i Tijago Silva, kao kapiten, dozvolio je sebi da se valja pored korner zastavice na kraju utakmice, da prekriva lice rukama i tako troši vreme“, ljut je Karager.

U zaključku, nekadašnji reprezentativac Engleske gleda dugoročno, postavljajući pitanje opravdanosti postupaka u kojima se traži faul za svaku sitnicu, samo zato što je neko poznat i(li) dobro plaćen. Samim tim, kakav utisak ostavlja ne buduće generacije.
„PSŽ je sjajan tim, sa izvanrednim pojedincima, zbog čega ne mora da pribegne ovakvoj vrsti taktike. Neka samo igra fudbal. Uspeli su Sveci da izbace iz takta Liverpulove igrače, ali i sve neutralne navijače koji su posmatrali utakmicu u TV prenosu. Neka ih je sramota. Trebalo bi da se stide. Ne znam samo kako će takvim govorim tela da izađu ženama na oči. Valjalju se po travi kao da su neka deca u obdaništu“, oštar je nekadašnji fudbaler poznat po beskompromisnim startovima, ali u granicama fer-pleja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *