Vest Dana Liga Šampiona UEFA FK Crvena Zvezda

Novosti – Udarna Vest Dana: UEFA upozorila Zvezdu zbog nenajavljenih doping kontrola

Srpski prvak i ovogodišnji učesnik Lige šampiona bio je u obavezi da redovno šalje podatke u sedište UEFA „o svom kretanju“, mestu treniranja i sve što je pravilnicima o sprečavanju dopinga propisano, što klub nije radio, pa se susreo s ne malim problemom…

UEFA je zapretila, a sa Uefom nema šale. Fudbaleri Crvene zvezde bili su nedostupni u prethodnom peirodu za nenajavljene doping kontrole, zbog čega je Evropska kuća fudbala morala da reaguje, saznaju Večernje novosti.

Srpski prvak i ovogodišnji učenik Lige šampiona bio je u obavezi da redovno šalje podatke u sedište UEFA „o svom kretanju“, mestu treniranja i sve što je pravilnicima o sprečavanju dopinga propisano, kako kontrolori mogli da „banu“ i testiraju fudbalere, što kako tvrde Novosti klub nije radio, pa se susreo s ne malim problemom.

Uobičajena je praksa doping kontrolora da nenajavljeni dolaze na treninge i mečeve određenih klubova ili individualnih sportista širom sveta, a da su oni u obavezi da redovno dostavljaju podatke o svojoj tačnoj lokaciji i aktivnostima. Najbolji primer za to je prvi teniser sveta Novak Đoković koji mejlovima gotovo svakodnevno obaveštava svetsku tenisku organizaciju gde se nalazi, gde se priprema za turnire, stoji u tekstu.

Prema saznanjima Večernjih novosti Crvena zvezda je već nekoliko puta izbegla da pošalje tražene podatke, pa su kontrolori ostali uskraćeni za testiranje trojice igrača. Radi se se o jednom reprezentativcu nama udaljene zemlje i dvojici domaćih fudbalera. Jedan od njih dobio je i prvu opomenu, a praksa je da posle treće bude suspendovan. Kazna ne preti samo igračima, već i klubu. Zvezda je takođe upozorena, i moraće u narednom periodu da vodi više računa o proceduralnim stvarima, kod kojih je UEFA veoma stroga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *