Вест Дана Лига Шампиона УЕФА ФК Црвена Звезда

Новости – Ударна Вест Дана: УЕФА упозорила Звезду због ненајављених допинг контрола

Српски првак и овогодишњи учесник Лиге шампиона био је у обавези да редовно шаље податке у седиште УЕФА „о свом кретању“, месту тренирања и све што је правилницима о спречавању допинга прописано, што клуб није радио, па се сусрео с не малим проблемом…

УЕФА је запретила, а са Уефом нема шале. Фудбалери Црвене звезде били су недоступни у претходном пеироду за ненајављене допинг контроле, због чега је Европска кућа фудбала морала да реагује, сазнају Вечерње новости.

Српски првак и овогодишњи ученик Лиге шампиона био је у обавези да редовно шаље податке у седиште УЕФА „о свом кретању“, месту тренирања и све што је правилницима о спречавању допинга прописано, како контролори могли да „бану“ и тестирају фудбалере, што како тврде Новости клуб није радио, па се сусрео с не малим проблемом.

Уобичајена је пракса допинг контролора да ненајављени долазе на тренинге и мечеве одређених клубова или индивидуалних спортиста широм света, а да су они у обавези да редовно достављају податке о својој тачној локацији и активностима. Најбољи пример за то је први тенисер света Новак Ђоковић који мејловима готово свакодневно обавештава светску тениску организацију где се налази, где се припрема за турнире, стоји у тексту.

Према сазнањима Вечерњих новости Црвена звезда је већ неколико пута избегла да пошаље тражене податке, па су контролори остали ускраћени за тестирање тројице играча. Ради се се о једном репрезентативцу нама удаљене земље и двојици домаћих фудбалера. Један од њих добио је и прву опомену, а пракса је да после треће буде суспендован. Казна не прети само играчима, већ и клубу. Звезда је такође упозорена, и мораће у наредном периоду да води више рачуна о процедуралним стварима, код којих је УЕФА веома строга.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *