Marakana Beograd FK Crvena Zvezda

Zvezda nikad više neće igrati na zaleđenom terenu ili podlozi prekrivenoj snegom

Može se reći da je počela najavljivana istorija – rekao je direktor stadiona Miki Ćorović

Utakmica sa gradskim rivalom će ući u istoriju kao prva na kojoj je funkcionisao sistem za grejanje terena, a korak ka elitnim svetskim klubovima dodatni je razlog da crveno-bela publika podrži izabranike Vladana Milojević u susretu 18. kola Super lige.
Ovim korakom klub je vrhunski fudbal i zadovoljstvo publike podigao na viši nivo. Zaleđeni teren i uklanjanje snežnog pokrivača postaju prošlost, a što je najvažnije podizanjem uslova za igru na najviši nivo dodatno je smanjena mogućnost povreda igrača.
Uoči istorijskog meča utiske je sumirao direktor stadiona Miki Ćorović.
– Danas je sistem pušten u rad i radiće sve do utakmice sa Pari Sen Žermenom, a početak grejanja praktično će biti obeležen susretom protiv Voždovca. Zvezda nikad više neće igrati na zaleđenom terenu ili podlozi prekrivenoj snegom. Može se reći da je počela najavljivana istorija – rekao je Ćorović.
Vidno zadovoljan realizovanim projektom direktor stadiona „Rajko Mitić“ kroz šalu je istakao da grejanje neće biti povod za eventualno simuliranje povreda i objasnio detalje funkcionisanja.
– Do minus 15 stepeni teren se greje do dva stepena Celzijusa, a na temperaturama od osam ili više stepeni sistem se isključuje. Topliji teren probudiće i vegetaciju, pa ćemo sa znatno boljom podlogom dočekati proleće – istakao je Ćorović.
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *