Маракана Београд ФК Црвена Звезда

Звезда никад више неће играти на залеђеном терену или подлози прекривеној снегом

Може се рећи да је почела најављивана историја – рекао је директор стадиона Мики Ћоровић

Утакмица са градским ривалом ће ући у историју као прва на којој је функционисао систем за грејање терена, а корак ка елитним светским клубовима додатни је разлог да црвено-бела публика подржи изабранике Владана Милојевић у сусрету 18. кола Супер лиге.
Овим кораком клуб је врхунски фудбал и задовољство публике подигао на виши ниво. Залеђени терен и уклањање снежног покривача постају прошлост, а што је најважније подизањем услова за игру на највиши ниво додатно је смањена могућност повреда играча.
Уочи историјског меча утиске је сумирао директор стадиона Мики Ћоровић.
– Данас је систем пуштен у рад и радиће све до утакмице са Пари Сен Жерменом, а почетак грејања практично ће бити обележен сусретом против Вождовца. Звезда никад више неће играти на залеђеном терену или подлози прекривеној снегом. Може се рећи да је почела најављивана историја – рекао је Ћоровић.
Видно задовољан реализованим пројектом директор стадиона „Рајко Митић“ кроз шалу је истакао да грејање неће бити повод за евентуално симулирање повреда и објаснио детаље функционисања.
– До минус 15 степени терен се греје до два степена Целзијуса, а на температурама од осам или више степени систем се искључује. Топлији терен пробудиће и вегетацију, па ћемо са знатно бољом подлогом дочекати пролеће – истакао је Ћоровић.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *