Analiza Liga Šampiona PSŽ UEFA FK Crvena Zvezda

Zvezdini advokati na saslušanju u Parizu

Epilog poznat najkasnije u januaru

Francusko Nacionalno finansijsko tužilaštvo nastaviće narednih dana istragu povodom sumnji u nameštanje meča drugog kola Lige šampiona između PSŽ-a i Crvene zvezde koji je završen ubedljivim trijumfom francuskog kluba sa 6:1. Naime, prema sazanjima Novosti ova državna institucija planira da sasluša sve argumente advokata koje je angažovala Crvena zvezda i da im, možda, na saslušanju predoči dokaze do kojih je je Tižilaštvo došlo u dosadašnjoj istrazi.

U ime Crvene zvezde u narednih nekoliko dana na saslušanju će biti čuveni francuski advokat Erik Dipon Moreti, a očekuje se da u glavni grad Francuske ode i operativni direktor srpskog kluba Stefan Pantović. U odvojenim pozivima biće saslušani predstavnici PSŽ-a  i dnevnog lista Ekip koji je i prvi došao do informacije u Finansijskom tužilaštvu.

Inače, istragu je prema proceduri pokrenuo državni tužilac posle pisanja francuskog dnevnog lista Ekip koji je došao do informacija da je neko pokušao da dogovori više od pet golova na meču između PSŽ-a i Crvene zvezde (6:1).

Prema sazanjima Novosti, najkasnije krajem januara biće poznato da li ima dovoljno materijalanih dokaza za pokretanje sudskog postupka zbog sumnji u eventualno nameštanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *