Analiza Dragan Džajić Zvezdina Zvezda Zvezdine Legende Intervju / Izjave Mediji FK Crvena Zvezda

Džajić: Izvlačimo se iz pepela, duboke krize

Zvezda obeležila uspešnu godinu, izabrala najbolje

Fudbalski klub Crvene zvezda obeležio je večeras u Beogradu kraj uspešne 2018. godine i izabrao najbolje pojedince.

– Imamo mnogo razloga za zadovoljstvo, kako na sportskom, tako na infrastrukturom planu. Dočekali smo Ligu šampiona, nešto što su mnogi pre tri-četiri godine videli kao imaginaciju. Postigli smo i fantastične rezultate na poslovnom planu. Dug je smanjen na granice koje ne opterećuju sportsko poslovanje – rekao je generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić.

Terzić je, govoreći na tradicionalnoj svečanosti „Crveno-belo veče” kojom se obeležava kraj godine, kazao da ništa ne bi moglo da se postigne bez dobre atmosfere u kolektivu.

– Pre svega, hvala igračima i stručnom štabu, na čelu sa Milojevićem i Mrkelom – rekao je Terzić. – U novoj godini želim da nastavimo ovim putem i gazimo kako smo u ovoj gazili.

Počasni predsednik Zvezde Dragan Džajićrekao je da crveno-beli moraju svake godine da postižu dobre rezultate.

– To je obaveza, ne od juče. Izvlačimo se iz pepela, duboke krize. Naravno, cilj je Evropa, ali u prvenstvu mora da se dominira. Navijači uvek traže najbolje i najviše, a mi smo kadri da im to priuštimo – rekao je Džajić.

Sportski direktor kluba Mitar Mrkelaistakao je da Zvezda i u budućnosti mora „da ostane jaka”.

– Moramo da zadržimo tim i pojačamo se. Verujem da ćemo i sledece godine imati razloga da slavimo.

Najveće ovacije prisutnih dobio je trener Vladan Milojević.

– Stvarno smo imali izuzetno lepu, dobru sezonu. Pre svega hvala igračima i svima koji su nam to omogućili. Posao koji radimo je veoma težak i zato hvala porodicama igrača. Imali smo tešku polusezonu, 36 utakmice. Svaka je letos bila eliminaciona. Težak je to posao, ali sam imao veliku veru. Da bismo nešto napravili morate da verujete. A, svi smo verovali i želeli. U Ligi šampiona je moglo bolje, ali smo napravili prvi korak ka nečemu – rekao je Milojević.

U izboru fudbalera Zvezde za najboljeg igrača izabran je El Fardu Ben, dok je u anketi sprovedenoj među navijačima na stadionu za najboljeg proglašen golman Milan Borjan.

Za najlepši gol u 2018. godini proglešen je pogodak Milana Pavkova u meču protiv Liverpula.

U anketi među igračima i trenerima kluba izabrani su najbolji i u mlađim kategorijama, a to su: Lazar Đurić (mlađi pionir), Viktor Radojević (pionir), Nikola Mitljugić (mlađi kadet), Ilija Babić (kadet) i Bogdan Jočić (omladinac).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *