Analiza Košarka Crvena Zvezda

Zvezdina grupa u TOP 16: Na crti sa španskim teškašima! Čeka se Limož…

Crveno-beli znaju dva od tri protivnika u narednoj rundi Evrokupa

Crvena zvezda je uspešno obavila posao u prvoj fazi Evrokupa, obezbedila je plasman u TOP 16 rundu i bez obzira na meč protiv Galatasaraja već se ranije znalo da će nastup u Grupi A završiti na trećoj poziciji 99,99%. Posle pobede u Istanbulu taj procenat se digao na 100%.

To znači da će Zvezda igrati u novoformiranoj grupi G, u kojoj su svoja mesta već obezbedili Valensija (kao najbolji tim grupe C) i Unikaha (kao drugoplasirani tim grupe D). Čeka se još jedno ime. To će najverovatnije biti Limož koji večeras dočekuje Arku iz Gdinje i favorit je u tom meču.

Ako Limož dobije, izjednačiće se s Tofašom na poziciji četiri sa skorom 4-6, s tim što francuski tim ima bolji međusobni susret. I to znači da bi Limož bio u Zvezdinoj grupi. Ako otpisana Gdinja dobije Limož, Tofaš ide u grupu sa Zvezdom. Realnije je ipak da Limož dođe u grupu sa timom Milana Tomića.

Simanićeva partija koja se dugo čekala, na Berona i Reglanda smo već navikli

Dakle, u ovoj fazi igraće po četiri tima u grupi, a prolaz dalje obezbediće po dve ekipe iz svake grupe.

Možemo da konstatujemo da je Zvezda dobila vrlo tešku grupu jer su Valensija i Unikaha, uz crveno-bele, timovi kojima se predviđalo da mogu daleko u ovoj sezoni, čak i do trofeja.

Realno je da ćemo gledati odličnu košarku u TOP 16 fazi i da će Zvezda morati mnogo da se namuči kako bi prošla ovu grupu. Ali, daleko je to od nemogućeg. Dobijala je Zvezda prethodnih sezona i ove dve ekipe i mnogo veća imena u evropskoj košarci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *