Душан Јованчић Интервју / Изјаве Медији ФК Црвена Звезда

ДУШАН ЈОВАНЧИЋ ЗА ХОТСПОРТ: Нену ћемо тешко заменити, ‘дупла круна’ и победа у дербију за савршену сезону!

За ХотСпорт је говорио један од најбољих играча Црвене звезде јесенас Душан Јованчић, који би на пролеће могао да буде ‘мотор’ екипе коју са клупе предводи тренер Владан Милојевић

Дошао је у Црвену звезду из Војводине прошлог лета без обештећења и за само неколико месеци постао миљеник навијача. ‘Делије’ данас не могу да замисле свој вољени тим без њега. Душан Јованчић је чист доказ како се и без великог улагања новца може довести суперквалитетан играч.

Поузданом везисти ово су друге припреме са црвено-белима, летос у Аустрији није почело како треба, али сада све иде својим током.

– Добро, јесте све у Аустрији почело наопако, али је важно да је после све било добро. На Кипру је било одлично, тако смо наставили и овде, одиграли смо две пријатељске утакмице, није важно то што смо их победили, већ што смо много добрих ствари урадили и овде имамо добре услове за рад. Сад нам на свака три дана предстоје утакмице, добре провере које ће нам помоћи да се што боље спремимо за пролећни део сезоне – почео је причу за ХотСпорт, Душан Јованчић.

Колико вама играчима значе пријатељске утакмице?

– Значе много, ја првенствено, а верујем и сви остали, мислимо да можеш да тренираш колико хоћеш, али без утакмица не можеш ни физички ни ментално да будеш спреман. Такође, не може прва утакмица у сезони да ти буде првенствена, мораш да се уиграш и да стручни штаб у њима спроведе неке своје замисли.

Отишао је Ненад Крстичић, а за његово место сада конкуришете Горан Чаушић и ти. Да ли очекујеш да ти будеш његов наследник и да ли си можда причао са тренером Милојевићем о томе?

– Нисмо конкретно ништа причали, некада смо у пару играли Нена (Крстичић) и ја, некада Бакула, Нена и ја, ту је и Чауш (Чаушић), вртели смо се нас четворица и сада ћемо да играмо у пару. Сада би требало оставити шефу да видимо које су његове замисли. Што се тиче тога да ли ћу заменити Нену, не бих о томе, он је сјајан играч, тако да ће бити тешко да га заменим. Фали ће нам много у наставку, али мораћемо то некако да надокнадимо – искрен је био Душан Јованчић.

ФОТО: СТАРСПОРТ

Да ли ти више одговара да играш на позицији задњег везног или да будеш офанзивнији, да претиш из другог плана, пошто су у дресу Војводине знао да затресеш мрежу противника?

– Више волим да када су у тиму два задња везна да будем тај офанзивнији, а не дефанзивнији. Могу да играм оба, али више волим да сам тај који има више слободе, али опет видећемо какве су замисли шефа. Лично више волим када сам офанзивнији.

Летос си као слободан играч могао да бираш клуб, а одабрао си Црвену звезду, иако је сигурно било финансијски бољих понуда из иностранства?

– Када сам долазио у Звезду веровао сам да је то добар потез, нисам имао дилему да ли црвено-бели или  неко други, лако сам се договорио са људима из клуба, био је то добар потез и испоставио се као више него добар потез, али нисам очекивао овакву полусезону. Никад нисам ишао са неким великим очекивањима, идем полако па како време одмиче покушавам да све више одмичем како у каријери тако и у Звезди, не гледам као прво коло па сад ћемо да уђемо у Лигу шампиона, него смо ишли коло по коло и на крају је дошла та Лига шампиона која је врхунац. Нисам стварно мислио сада ћемо ми у Лигу шампиона, веровао сам, али ето одиграли смо неке утакмице ван очекивања и презадовољан сам. Наше је сад да наставимо само тако.

Како оцењујеш сарадњу са тренером Владаном Милојевићем и његовим стручним штабом?

– Добро, стварно имамо добру сарадњу и са шефом и са помоћницима. Сваку нам утакмицу припреми до танчина, а на нама је да пробамо то да спроведемо у дело. Задовољан сам, имам сјајну сарадњу са њим.

Шта Владан Милојевић највише захтева од вас играча из везног реда?

– Највише тражи одговорност у игри, да свако одради задатак који је добио у утакмици датој како би екипа изгледала компактно како углавном и изгледамо. Од везиста тражи да не трошимо превише лопти на средини терена, јер је јако опасна зона, већ да покушамо да играмо напред, има доста захтева, зависи од утакмице до утакмице.

Како оцењујеш појачања која су стигла ове зиме: Милуновића, Јирку, Вулића и Вукановића?

– Битно је да су сви као и ја када сам долазио прихваћени добро. Добро су се уклопили и да када се адаптирају да ће нам донети додатни квалитет.

ФОТО: СТАРСПОРТ

Да ли су титула, освајање купа и победе у дербијима три основна циља овог пролећа?

– Прво, код титуле имамо лепу предност, али рекао сам већ много пута да не смемо да се опустимо, деле се бодови, ту може лако да се окрене ситуација, изгубиш једну-другу утакмицу, а онда уђе нека несигурност… Зато морамо да будемо паметни и да сваку утакмицу идемо на победу и да задржимо овај континуитет игара и онда неће бити проблема. Куп нам је један од приоритета, али то се на једну утакмицу игра, верујемо да можемо и да ћемо освојити куп. Дерби сам до сада одиграо само један онај у Хумској када је било 1:1, волео бих да победимо следећи на ‘Маракани’ да доживим још то, тек сам дошао, али дупла круна и победа у дербију би била савршена сезона – јасан је Јованчић.

Већ месец дана вредно радите далеко од породице и пријатеља, колико ти то тешко пада?

– Тешко јесте, буде мало засићења, јер смо овде месец дана ван куће. Али добро, тако мора.

Како проводите слободно време између тренинга када сте на припремама да ли на Кипру или у Турској?

– Имамо у хотелу играоницу неку са кошарком, билијаром, стоним фудбалом и видео играма. Ту се разонодимо. Јовеља је у билијару најбољи, а у осталим ‘дисциплинама’ ко како кад – закључио је Јованчић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *