Analiza Zvezdini Rivali Ludogorec Mediji Prijateljske Crvena Zvezda Pripreme Crvena Zvezda FK Crvena Zvezda

Još ne blede uspomene na Stojanova, Mocija, Vandersona, Marselinja, Sisinja…

Crveno-beli izlaze na megdan starom poznaniku Ludogorecu, koji je sačuvao okosnicu tima iz mečeva sa srpskim šampionom od pre dve i po godine, dok je u taboru srpskog šampiona iz te generacije ostao još samo Nemanja Supić

Protiv Austrije iz Beča sve je delovalo gotovo besprekorno, ali sada je bitno nastaviti istim kontinuitetom, jer svaki naredni meč na pripremama bliži je početku drugog dela sezone, pa tako i uigravanje tima mora da uđe u novi segment. Šansa za dodatni iskorak u formi Crvene zvezde biće današnji prijateljski okršaj sa starim dužnikom Ludogorecom (15.00, TV Arena Sport).

Meč sa bugarskim šampionom, koji je u svojoj zemlji uspostavio surovu dominaciju, biće vrlo verovatno još zahtevniji nego onaj sa Bečlijama. Ne samo zbog snage protivnika, već i mentaliteta, pošto se radi o “namazanom“ timu, koji čak i na pripremama ne štedi svoje rivale i maksimalno ulazi u svaki meč. Ipak, da zna da zauzme čvrst stav ekipa Vladana Milojevića je već jasno pokazala protekle jeseni u Ligi šampiona, ali i u utakmici sa Austrijancima kada je na žustrinu odgovrila još žustrije i uspostavila apsolutnu dominaciju na terenu.
“Ludogorec nam je dužnik još iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Cilj nam je da pružimo još jednu dobru partiju u nizu u ovom delu priprema. U svaki duel ulazimo maksimalno, sa 100 posto snage, ko god nam bio sa druge strane“, rekao je miljenik Zvezdine publike Branko Jovičić.

Bugarski tim možda jeste dužan Crvenoj zvezdi i njenim navijačima jer je zaustavio crveno-bele na putu ka Ligi šampiona i evropskoj jeseni u sezoni 2016/2017, ali od svih igrača koji su tada izašli na megdan Ludogrecu u ekipi iz Ljutice Bogdana tu je još samo rezervni golman Nemanja Supić, a donedavno to bio i Slavoljub Srnić. Sa druge strane, tu su još uvek i Stojanov, Moci, Vanderson, Marselinjo, Sisinjo, Đakov i Kešeru, što dovoljno govori na koji način funkcioniše ovaj tim.

Interesantno, najbolji igač Ludogoreca u tim mečevima bio je sada u Crvenoj zvezdi prekobrojni Kafu, dok je rezervni čuvar mreže bugarskog tima tada bio Milan Borjan.

Ipak, aktuelni sastav nema nikakvu potrebnu da razmišlja o toj eliminaciji, jer je već izgradio svoju evropsku priču u poslednje dve sezone i čini se nastavlja da ide uzlaznom linijom u svakom pogledu.

Ono što bi moglo da predstavlja određenu prednost za bugarski tim u ovom trenutku jeste činjenica da je ekipa Antonija Zdravkova u dosadašnjem toku priprema odigrala pet utakmica. Ipak, ostvarene su samo pobede protiv Honveda i Ahmata, dok doživljeni porazi od Botošanija, Kluža i Lehije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *