Анализа Владан Милојевић Медији Милан Гајић Прелазни Рок Црвена Звезда Тим Звезде Трансфери Филип Стојковић ФК Црвена Звезда

Гајић у Звездином тиму: Биће гужве, биће померања, репрезентација је крајњи циљ

Црвена звезда од Гајића жели да направи играча за сениорску репрезентацију у Србије и директног наследника времешног Антонија Рукавине, а за тако нешто ће му бити потребна адекватна минутажа у предстојећем периоду

Црвена звезда је завршила посао око довођења младог репрезентативца Милана Гајића, који на стадион Рајко Митић стиже као слободан играч и потписаће уговор са српским шампионом на три и по године. Ангажовање талентованог десног бека извесно ће значити и да ће доћи до одређених померања у тиму Владана Милојевића, како би некадашњи фудбалер ОФК Београда добио потребан простор већ овог пролећа.
Црвено-бели у овом тренутку имају чак три десна бека. Поред Гајића то су још и Филип Стојковић и Марко Гобељић, који, истина, може да покрива више позиција. Ситуација у последњој линији српског шампиона у овом тренутку делује мало конфузно, ипак, стручни штаб Црвене звезде је вероватно и свесно инсистирао на томе да репрезентативац Стојковић буде активиран и на позицији штопера, док са друге стране Гобељић по потреби може и на леви бок.

У сваком случају, Владан Милојевић је већ показао да уме да на прави начин да распоређује минутажу, али му велики проблем представља то што ће у пролећном делу сезона његова екипа са све Купом Србије имати највише 20 утакмица, што је дефинитивно исувише мало простора да би се равноправно поделила минутажа у оваквој конкуренцији.
Црвена звезда у ангажовању Милана Гајића и те како гледа и потенцијални финансијски аспект, о којем је говорио и генерални директор Звездан Терзић. Црвена звезда од Гајића жели да направи бека за сениорску репрезентацију у Србије и директног наследника времешног Антонија Рукавине што би му драстично подигло цену на тржишту и у будућности донело сигуран капитал клубу са стадиона Рајко Митић.

Гајић долази у српски фудбал са ореолом Златног Орлића, али били смо сведоци различитих судбина тих момака када су одлучили да се врате у српски фудбал. Биће некадашњи члан ОФК Београда под својеврсним притиском, и не говоримо ту само у јакој конкуренцији у виду Стојковића и Гобељића.Око доскорашњег члана Бордоа дигла се велика галама у последњих 18 месеци. Желела су га оба вечита ривала, имао је на столу понуде Каирата и Апоела. На крају одлучио се за Звезду вероватно сматрајући да најбреже може да се укачи на европски воз.
Дакле, Гајић ће морати да оправда улогу великог капиталца, неће имати времена, нити грејс период јавности за прилагођавање. Посербно што се од њега очекује да у будућности буде стандардан на позоицији десног бека и задржи стандард који је наметнуо Филип Стојковић. Вероватно би га такве партије у континуитету винуле у репрезентацију.
Ипак, да би то могао да постане у блиској будућности неопходна му је озбиљна минутажа на терену и главна улога у тиму Владана Милојевића.
„Гајић је први десни бек младе репрезентације која има ЕП у јуну, знате добро да је десни бек репрезентације Рукавина који има 35 година и у перспективи отвара се простора да ако Гајић буде играо на квалитетан начин у Црвеној звезди да се избори за А национални тим. Морамо дугорочно да размишљамо, много тога доброг је научио у француском фудбалу и биће квалитетно и дугорочно решење“, река је Звездан Терзић.
Филип Стоковић је продужио уговор ове зиме и показао верност Црвеној звезде, а не треба ни очекивати да ће се Владан Милојевић тако олако одрећи свог миљеника. Напротив, извесно је да ће популарни Жуле бити прва опција на десном боку црвено-белих ово пролећа, а шта ће бити од лета остаје да се види. Треба имати на уму да се тржиште у Кини затвра последњег дана фебруара и да су свакакве опције када су у питању одласци Звездиних играча још увек отворене, а посебно за носиоце игре српског шампиона, који су имали најважнију улогу у остваривању одличних резултата у последње две сезоне. Међу њима је свакако и Филип Стојковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *