Анализа Бранко Јовичић Владан Милојевић Интервју / Изјаве Конкуренција Медији Припреме Црвена Звезда ФК Црвена Звезда

Звездин питбул јачи од сваке конкуренције

„Црвена звезда је велики клуб и свако од нас мора да даје 100 посто својих могућности“, поручује Бранко Јовичић

Звездина публика дели омиљене играче у два критеријума. Оне који који су истински фудбалски мајстори и оне који остављају срце на терену. Бранко Јовичић спада у ову другу групу играча. Оних који свој дрес не скидају док га потпуно не натопе знојем.

Одмах када је дошао на стадион Рајко Митић постао је играч без којег се није могао замислити тим Владана Милојевића, а и сада када је конкуренција невероватно жестока он је успео да исплива на површину.
„Здрава конкуренција свима нама годи, то нам даје подстрек да радимо све јаче на сваком тренингу и дајемо више од себе на свакој утакмици. Црвена звезда је велики клуб и свако од нас мора да даје 100 посто својих могућности. Конкуренција прија, ради се о изузетним људима и играчима. Чека нас изузетно тежак посао и на пролеће, али надамо се дуплој круни“, рекао је Бранко Јовичић за МОЗЗАРТ Спорт.

Сада када су штопери доминантни у скоку, али им ипак недостаје брзине, Јовичић одрађује велики део посла. Чува им леђа када крену напред са лоптом, обезбеђује простор и у сваком тренутку је ту да поквари игру противника. Увек пронађе начин да се уклопи у сваки систем који форсира стратег Црвене звезде.
„Ја сам тај тип играча, трудим се да на свакој утакмици помогнем и што се тиче дефанзиве. Али, плус је што смо се брзо уклопили у нови систем игре“.

Немања Милуновић, са којим је Јовичић провео једно време у Борцу из Чачка, Звездину одбрану је учинио чини се још чвршћом.
„Ја сам са Милуновићем играо мало у Борцу из Чачка, нисмо играли у такмичарском делу заједно. И поред тога што смо имали искусне играче позади, сигурно је да ће нам његово искуство додатно значити. И нама у вези и свима у одбрани. Он се показао како изузетно добро појачање, добили смо доста у скоку са њим“.

Генерлни директор Црвене звезде Звездан Терзићрекао је да статус Бранка Јовичића сасвим јасан, да он има уговор до лета 2020. године, али миљеник публике српског шампиона не крије да жели и након тога да носи црвено-бели дрес.
„Имам уговор још  годину и по дана. Најважније је да се овде лепо осећам, да су ме играчи када сам дошао лепо прихватили. Наравно да бих волео да будем у Црвеној звезди на дуже стазе. Агенти су мало причали пре ових припрема, али видећемо све када се вратимо са припрема у Београд“, поручио је Јовичић.

Црвена звезда последњи меч у Анталији игра у петак 8. фебруара (15.00, ТВ Арена Спорт) против Марибора, а очекује се да ће на терен да изађе тим који требало да истрчи на стадио Рајко Митић на прочећној премијери против Војводине 16. фебруара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *