Antalija Dupla Kruna Dušan Jovančić Intervju / Izjave Mediji Pripreme Crvena Zvezda FK Crvena Zvezda

Komandant Jovančić: Neka sledeće sezone u Ligi šampiona budu Real ili Barselona, ali prvo da osvojimo duplu krunu

„Ne treba da se opterećujemo time. Idemo kolo po kolo, prvo da na pravi način završimo ovu sezonu, pa ćemo videti šta dalje”, poručuje pouzdani vezista Crvene zvezde

Došao je kao alternativno rešenje, nije bio projektovan da nosi igru, već da krpi eventualne praznine u veznom redu, ali je jesenas iskoristio svojih pet minuta. Bukvalno pet minuta je bilo dovoljno da stručni štab, ali i zahvevni navijači Crvene zvezde shvate da u svojim redovima imaju fudbalski izuzetno darovitog momka.

Dušan Jovančić je od projetkovanog epizodiste kroz samo nekoliko mečeva izrastao je u pravog lidera na terenu, a sada je došao trenutak da u ulozi komandanta veznog reda povede ekipu Vladana Milojevića ka duploj kruni.

Konkurencija u Antaliji je žestoka, mnogo igrača je želelo i želi u starnih 11, a jedan od onih koje su to svojim igrama i zalaganjem zaslužili je upravo Jovančić.
„Zadovoljni smo urađenim na pripremama, ostala je generalna proba protiv Maribora, da i tu ispunimo zahteve i privodimo pripreme kraju. U ovakvim mečevima nisu bitni rezultati, nego igra, ali dobro je kad pobeđujemo zbog samopouzdanja. Najbitnije je da ispunjavamo taktičke stvari, koje od nas zahteva stručni štab”, rekao je Jovančić.

Kako se osećaš nakon polusezone u kojoj si izrastao u jednog od najvažnijih igrača ovog tima?
„Sjajno se osećam. Divan je period iza mene. Kad sam se oporavio od povrede, krenulo je sve stvarno kako treba. Nisam se ni ja nadao da će biti tako dobro i timski i lično. Liga šampiona, pobede u prvenstvu, bodovna razlika, sve je stvarno bilo sve kako treba, nadam se da će se tako i nastaviti”.

„NIKO NEMA SIGURNO MESTO U TIMU”

Konkurencija je žestoka, ali se čini da se Jovančićevo mesto u timu ne dovodi u pitanje?
„Ne bih se baš složio, niko nije siguran. Imamo bar po dva kvalitetna igrača na svakom mestu u timu, svakome će biti teško da se izbori za tim. Ali, to je i sa druge strane dobro, jer se niko neće opustiti, svako se bori za svoje mesto, tako da možemo samo da napredujemo u ovakvoj konkurenciji”.

Ekipi će se uskoro priključiti Mirko Ivanić, tek tada će konkurencija postati paklena. Biće to nastavak niza bivših igrača i kapitena Vojvodine koji su stigli u Crvenu zvezdu.
„Upoznali smo se u Novom Sadu, dobar je momak i dobar igrač. Pomoći će nam da budemo još bolji”.

Većina momaka u ovom timu Crvene zvezde se prvi put se susrela sa Ligom šampiona ove sezone, ali je Jovančić impresionirao lakoćom igre i načinom na koji se nosio sa najvećim imenima evropskog i svetskog fudbala.
„Liga šampiona je stvarno ostvarenje sna. Igrati Ligu šampiona sa  Crvenom zvezdom je stvarno sjajna stvar. Volim kad je dobra atmosfera i pozitivna tenzija na takvim utakmicama. Postoji mala trema, ali u takvoj atmosferi nestane, uživaš. Velike su nam utakmice ujedno i najlepše”.

Kada biste zaigrali ponovo u Ligi šampiona, u kakvoj biste grupi želeli da se nađete?
„Uh, ne znam… Možda sa Real Madridom ili Barselonom. Liverpul sam u detinjstvu simpatisao, između ostalog zbog Stivena Džerarda. Drago nam je da je grupa bila tako jaka. Sledeće sezone ćemo videti, opet ćemo se nadati da možemo da se plasiramo, ali ne treba da se opterećujemo time. Idemo kolo po kolo, prvo titula i kup da se uzmu, pa ćemo videti dalje”.

„SAČUVAO SAM JEDAN DRES IZ LIGE ŠAMPIONA ZA USPOMENU“

Da li si sačuvao možda neki suvenir iz meča sa Liverpulom. Da li si promenio dres sa nekim?
„Nisam menjao dres. Moj sam sačuvao, ali samo sa jedne utakmice, ne znam sa koje, sa ostalih nisam. Biće taman za uspomenu”.

Ko te je od protivničkih igrača u Ligi šampiona impresionirao?
„Največi utisak je ostavio Verati. Neverovatan je, napred i nazad, kad ima loptu teško možeš da je uzmeš, a kad je nema uvek je tu. Klasa su i ostale zvezde, nema tu šta da se kaže”.

Jovančić je jesenas skrenuo pažnju na sebe. Gotovo je ne moguće da nije bilo interesovanja za njega ove zime.
„Ne znam, nisam dobio informaciju od uprave o eventualnim ponudama. Tek sam došao i nigde ne žurim, drago mi je što smo skrenuli pažnju na sebe i srpski fudbal, raste nam cena, kao i ugled srpskog fudbala. Došao sam nedavmo, hoću da uzmem duplu krunu, pa da vidimo šta dalje”.

Koliko je važno što su svi nosioci igre uglavnom ostali u timu.
„Mnogo je važno, Kad se gubi kostur tima teško može nešto da se napravi. Otišli su neki bitni igrača, ali je ostala većina, verujem da ćemo nastaviti sa nizom sjajnih rezultata”.

Kakav je posle šest meseci Dušan privatno? Da li se promenio nakon Lige šampiona?
„Morćete da pitate nekog drugog, mislim da se nisam promenio”.

„SVAKI MEČ JE VAŽAN, ALI DERBI JE NEŠTO DRUGO”

Ova generacija želi da na najbolji mogući način kruniše jednu od najboljih sezona u novijoj istoriji kluba.
„Dugo nije osvojena dupla kruna, bodovna zaliha ne sme da nas opusti, a u kupu se igra na jednu dobijenu utakmicu. Biće teško, ali verujemo u sebe i svoj kvalitet”.

Prvi večiti derbi u sezoni je predstavljao možda i jedinu negativnu stvar ove jeseni. Da li je u redovima Crvene zvezde sve spremno za revanš?
„To nam je največa utamica ovog proleća. Svaki meč je važan, ali derbi je nešto drugo. Podbacili smo malo u prvom, bili smo posle zadovoljni bodom, a sledeći igramo kod kuće, gde ćemo probati da dobijemo. Videćemo kako će biti”.

Da li ponekad stigneš da odeš na neki meč Srpske lige? Da li si ostao u kontaktu sa nekim igračima iz tog vremena.
„Slabo, nemam vremena. Ostali smo manje-više smo manje više u kontaktu. Sa kim sam se tada družio i sada sam dobar”.

Razmišljaš li o prvom trofeju u trofeju u karijeri? Očekuje se da stigne u maju.
„Nadamo se da će tako da bude, dajemo sve pod sebe da ispunimo cilj. Predstavljaće to veliku satisfakciju i uspeh, ako dođemo do jednog, a pogotovo dva trofeja. Nenad Lalatović mi je stalno pričao kad smo jurili kup u Vojvodini, da igrač bez trofeja nije pravi…”.

Ipak, po tome ne možete da stignete neprikosnovenog Nenada Milijaša.
„I ne jurimo ga, a-ha-ha”, uz veliki osmeh je završio Dušan Jovančić.

Crvena zvezda se iz Antalije vraća u subotu 9. febuara, a dan ranije odigraće poslednji meč na priprema protiv Maribora (15.00, TV Arena Sport).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *