Analiza Beograd Zvezdini Vaterpolisti Igor Milojević Intervju / Izjave Konferencija za Javnost Mediji Povrede Split

Detalji napada u Splitu: Konobar započeo lov zbog Zvezdinih obeležja, huligani došli šipkama i noževima

Zvezdin predsednik Igor Milojević otkrio šta se dešavalo prilikom napada na Zvezdine vaterpoliste

U vanrednom obraćanju javnosti, direktor vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević je otkrio detalje napada na srpske vaterpoliste danas u popodnevnim časovima u Splitu. Podsetimo, četvoricu Zvezdinih vaterpolista su napali splitski huligani zbog čega su spas tražili i bežanjem u more. Utakmica regionalne lige sa Mornarom je odložena, a Zvezdini vaterpolisti se večeras vraćaju za Beograd.

Milojević je na konferenciji za medije otkrio informacije o incidentu kojima raspolaže i opisao kako je došlo do napada huligana na vaterpoliste.
„Želim da vas upoznam sa stavom Zvezde da u skladu sa pravilnikom lige povuče ekipu sa mesta događaja. Nažalost, oni još nisu krenuli iz Splita, jer se čeka Aleksandro Kralj da dođe iz policije ili bolnice, jer prolazi proceduru. Incident se dogodio u centru Splita, gde su igrači Zvezde bili u civilnim jaknama, a ispod su se nalazila obeležja kluba, a ne navijačka. Velika je razlika kada se pojave igrači, a druga navijači“, počeo je Milojevićobraćanje javnosti.

Potom je opisao kako je sve počelo…
„Potrudio sam se da dobijem najpouzdanije informacije… Najnormalnije su sedeli kada je konobar video obeležja ispod jakne i počeo da se raspravlja sa njima. Zvezdini vaterpolisti mu objasnili da to nema nikakve veze jer su došli da odigraju utakmicu. Potom su rešili da promene kafić zbog neugodne situacije i tada se pojavila određena grupa huligana sa šipkama koja je napala Maksimovića, Vasića i Kralja koji je dobio više udaraca u glavu. Vasić je dobio nekoliko udaraca sa leđa pesnicom, nisu mu dali ni da se brani kao čovek… Ima vidljive čvoruge na glavi, ali nema veće povrede. Maksimović je dobio šipku u nogu i pobegao je. Nemam zvanične podatke, ali znam da su huligani imali noževi i drvene motkei da su pretili klanjem. Kralj ima jake bolove u vratu i ukočen je od tog cimanja“, opisao je direktor Crvene zvezde.
Potom se zahvalio normalnim građanima koji su pritekli u pomoć.
„Zahvaljujem se dobronamernim građanima Splita koji su pritrčali u pomoć i pomogli da se ne dogode i gore stvari. Njima se kao predstavnik Crvene zvezde od srca zahvaljujem, ali isto tako imam ogromno ogorčenje. Ponosni smo na naše navijače koji u prošlosti nisu podlegali pritiscima ni incidentima, jer su igrači Juga, Mladosti i drugi uvek mogli da se osećaju dobro i ugodno kad god su dolazili. Dolazilo je i 6.000 navijača na Banjicu, a njihovi  igrači su igrali u gaćama Torcida i niko nije napravio problem. Bilo bi strašno da bilo kako drugačije bude u budućnosti. Ne želim da vidim da se bilo kakvo ponižavanje dogodi kao što je to bilo danas Kralju. Ponosan sam na svoj Beograd, na Srbiju, što nismo nikada pokazivali takvu sliku i mogu da vam kažem da se nadam da u budućnosti neće biti ovakvih incidenata, ali moramo da se organizujemo i da ovu decu ne ugrožavamo ni na kakav način“, zaključio je Igor Milojević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *