Analiza Vojvodina Konferencija za Javnost Mediji Radovan Krivokapić Super Liga Srbije Trener Zvezde i Rivala FK Crvena Zvezda

Vojvodina motivisana pred Zvezdu: Da krvavih kolena napustimo Marakanu

„Ovo je nekada bio derbi, ali trenutno baš i nije takav slučaj. Nismo u situaciji da pretimo ili tvrdimo kako ćemo nadigrati rivala, ali ćemo se truditi, jer nadu i želju niko ne može da nam oduzme“, rekao je Radovan Krivokapić

Vojvodina motivisana stiže na noge aktuelnom šampionu Crvenoj zvezdi. Trener Lala Radovan Krivokapić dobro je upoznat sa kvalitetom domaćeg tima, tako da od njegovog tima očekuje veliku borbu i požrtvovanje na stadionu Rajko Mitić (subota 16.00).

Novosađani su prvi deo sezone završili na razočaravajućoj osmoj poziciji i potrudiće se da značajno poprave plasman i igru u prolećnom delu sezone.
„Očekuje nas najteži mogući rival u ovom trenutku, o kome ne treba trošiti reči. Svima je jasno da je Crvena zvezda trenutno ubedljivo iznad svih i da je po igračkim, trenerskim i upravnim strukturama otišla daleko napred, te je sada na evropskom nivou. Međutim, mi gledamo sebe i to kako ćemo mi izgledati kad istrčimo na teren. Želimo da pružimo maksimum i igramo fudbal, jer to je obaveza koju imamo prema grbu i dresu koji nosimo. Ovo je nekada bio derbi, ali trenutno baš i nije takav slučaj. Nismo u situaciji da pretimo ili tvrdimo kako ćemo nadigrati rivala, ali ćemo se truditi, jer nadu i želju niko ne može da nam oduzme. Posebno me raduje to što, kroz razgovore sa igračima, kod njih vidim veliku želju da pokažu sve što mogu i znaju“, kaže Krivokapić.

Vojvodina će se truditi u što većoj meri da parira kvalitetnijem rivalu.
„Lično, volim pritisak i to kada znam zašto igram i za šta se borim, te poručujem navijačima Vojvodine da nijednog trenutka ne sumnjaju u to da će svaki naš igrač na terenu pružiti maksimum. Da li će to biti dovoljno za povoljan rezultat ili ne, videćemo, ali u svakom slučaju, treba da znaju da, dok sam ja šef stručnog štaba, igrači na svakom meču teren moraju napustiti krvavih kolena, ali sa obe noge čvrsto na zemlji, jer to će značiti da smo uradili nešto dobro. Isto tako, imamo obavezu prema našim navijačima, koji ove godine obeležavaju jubilej i koji će, prema informacijama koje imam, u velikom broju doći u Beograd, da opravdamo njihovo poverenje i, ako Bog da, da se svi zajedno radujemo na kraju – ističe Krivokapić, dodajući da u njegovom timu nema kadrovskih problema, te da su se, nakon obaveza sa omladinskom (U-19) reprezentacijom, treninzima Voše juče priključili Andrej Jakovljević, Igor Jeličić i Mihajlo Nešković“.

Kao glavnu razliku u njegovom timu u odnosu na prvi deo sezone, šef stručnog štaba Vojvodine ističe psihološki momenat kod igrača.
„Tokom priprema, radili smo na svim detaljima, pa tako i na tehničko-taktičkim zahtevima, ali i po pitanju psihologije. Mnogo smo razgovarali, jer je jako bitno to da igrači veruju u sebe onoliko koliko i stručni štab veruje u njih. Iz dana u dan ih ubeđujemo da sa velikom dozom samopouzdanja uđu u meč protiv Crvene zvezde, kao i u svaku narednu utakmicu, jer bez samopouzdanja, teško možeš doći do nekog rezultata. Po mom mišljenju, to je jedna od ključnih stvari“, naglašava Krivokapić.

Stateg Lala je nosio dres oba kluba, a kada je bio igrač Vojvodine u sećanju je ostao onaj meč protiv Crvene zvezde iz 2001. godine, kada je, golom i asistencijom u poslednjih desetak minuta, Voši doneo bod na tom meču.
„Borba za bodove uvek donosi određeni pritisak i naravno da takmičarske utakmice nisu iste kao prijateljske. Na kontrolnim mečevima, greške su dozvoljene, ponekad se ni ne kažnjavaju, a na ovakvom meču i protiv ovakvog rivala, za svaku malu grešku bivate kažnjeni. Na tim tzv. velikim utakmicama, dosta uticaja imaju i spoljašni faktori, kao što su publika, vreme, ambijent… Iz tog razloga, moj savet igračima za subotu jeste da samo uživaju u igri“.

Kada je reč o prvim utakmicama u prolećnom delu sezone, Crvena zvezda ima tradiciju nepobedivosti koja traje još od 1982. godine, kada nijedan fudbaler Vojvodine još uvek nije bio ni rođen.
„Crvena zvezda je u neverovatnoj seriji pobeda i za to joj treba odati priznanje. Međutim, to ponekad zna malo i da uspava. Nadam se da će biti pomalo uspavani i u subotu i da ćemo iskoristiti taj momenat, pa da pokušamo da im prekinemo tu seriju nepobedivosti“.

U sadašnjem sastavu Crvene zvezde, ima mnogo igrača koji su prethodno nosili dres Vojvodine, kao što su Dušan Jovančić, Srđan Babić, Milan Pavkov, Nemanja Supić, Zoran Popović, a od nedavno i Mirko Ivanić.
„Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim ko od njih će biti u timu u subotu, ali naravno da svaki igrač, kada igra protiv bivšeg kluba, igra sa dodatnim motivom, te verujem da će tako biti i u njihovom slučaju. Međutim, ne opterećujemo se time i gledamo samo sebe. Ko će biti na drugoj strani, za nas je totalno nevažno“, zaključio je Krivokapić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *