Анализа Војводина Конференција за Јавност Медији Радован Кривокапић Супер Лига Србије Тренер Звезде и Ривала ФК Црвена Звезда

Војводина мотивисана пред Звезду: Да крвавих колена напустимо Маракану

„Ово је некада био дерби, али тренутно баш и није такав случај. Нисмо у ситуацији да претимо или тврдимо како ћемо надиграти ривала, али ћемо се трудити, јер наду и жељу нико не може да нам одузме“, рекао је Радован Кривокапић

Војводина мотивисана стиже на ноге актуелном шампиону Црвеној звезди. Тренер Лала Радован Кривокапић добро је упознат са квалитетом домаћег тима, тако да од његовог тима очекује велику борбу и пожртвовање на стадиону Рајко Митић (субота 16.00).

Новосађани су први део сезоне завршили на разочаравајућој осмој позицији и потрудиће се да значајно поправе пласман и игру у пролећном делу сезоне.
„Очекује нас најтежи могући ривал у овом тренутку, о коме не треба трошити речи. Свима је јасно да је Црвена звезда тренутно убедљиво изнад свих и да је по играчким, тренерским и управним структурама отишла далеко напред, те је сада на европском нивоу. Међутим, ми гледамо себе и то како ћемо ми изгледати кад истрчимо на терен. Желимо да пружимо максимум и играмо фудбал, јер то је обавеза коју имамо према грбу и дресу који носимо. Ово је некада био дерби, али тренутно баш и није такав случај. Нисмо у ситуацији да претимо или тврдимо како ћемо надиграти ривала, али ћемо се трудити, јер наду и жељу нико не може да нам одузме. Посебно ме радује то што, кроз разговоре са играчима, код њих видим велику жељу да покажу све што могу и знају“, каже Кривокапић.

Војводина ће се трудити у што већој мери да парира квалитетнијем ривалу.
„Лично, волим притисак и то када знам зашто играм и за шта се борим, те поручујем навијачима Војводине да ниједног тренутка не сумњају у то да ће сваки наш играч на терену пружити максимум. Да ли ће то бити довољно за повољан резултат или не, видећемо, али у сваком случају, треба да знају да, док сам ја шеф стручног штаба, играчи на сваком мечу терен морају напустити крвавих колена, али са обе ноге чврсто на земљи, јер то ће значити да смо урадили нешто добро. Исто тако, имамо обавезу према нашим навијачима, који ове године обележавају јубилеј и који ће, према информацијама које имам, у великом броју доћи у Београд, да оправдамо њихово поверење и, ако Бог да, да се сви заједно радујемо на крају – истиче Кривокапић, додајући да у његовом тиму нема кадровских проблема, те да су се, након обавеза са омладинском (У-19) репрезентацијом, тренинзима Воше јуче прикључили Андреј Јаковљевић, Игор Јеличић и Михајло Нешковић“.

Као главну разлику у његовом тиму у односу на први део сезоне, шеф стручног штаба Војводине истиче психолошки моменат код играча.
„Током припрема, радили смо на свим детаљима, па тако и на техничко-тактичким захтевима, али и по питању психологије. Много смо разговарали, јер је јако битно то да играчи верују у себе онолико колико и стручни штаб верује у њих. Из дана у дан их убеђујемо да са великом дозом самопоуздања уђу у меч против Црвене звезде, као и у сваку наредну утакмицу, јер без самопоуздања, тешко можеш доћи до неког резултата. По мом мишљењу, то је једна од кључних ствари“, наглашава Кривокапић.

Статег Лала је носио дрес оба клуба, а када је био играч Војводине у сећању је остао онај меч против Црвене звезде из 2001. године, када је, голом и асистенцијом у последњих десетак минута, Воши донео бод на том мечу.
„Борба за бодове увек доноси одређени притисак и наравно да такмичарске утакмице нису исте као пријатељске. На контролним мечевима, грешке су дозвољене, понекад се ни не кажњавају, а на оваквом мечу и против оваквог ривала, за сваку малу грешку бивате кажњени. На тим тзв. великим утакмицама, доста утицаја имају и спољашни фактори, као што су публика, време, амбијент… Из тог разлога, мој савет играчима за суботу јесте да само уживају у игри“.

Када је реч о првим утакмицама у пролећном делу сезоне, Црвена звезда има традицију непобедивости која траје још од 1982. године, када ниједан фудбалер Војводине још увек није био ни рођен.
„Црвена звезда је у невероватној серији победа и за то јој треба одати признање. Међутим, то понекад зна мало и да успава. Надам се да ће бити помало успавани и у суботу и да ћемо искористити тај моменат, па да покушамо да им прекинемо ту серију непобедивости“.

У садашњем саставу Црвене звезде, има много играча који су претходно носили дрес Војводине, као што су Душан Јованчић, Срђан Бабић, Милан Павков, Немања Супић, Зоран Поповић, а од недавно и Мирко Иванић.
„Не могу са сигурношћу да тврдим ко од њих ће бити у тиму у суботу, али наравно да сваки играч, када игра против бившег клуба, игра са додатним мотивом, те верујем да ће тако бити и у њиховом случају. Међутим, не оптерећујемо се тиме и гледамо само себе. Ко ће бити на другој страни, за нас је тотално неважно“, закључио је Кривокапић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *