Analiza Intervju / Izjave Konferencija za Javnost Košarka Crvena Zvezda Mediji Nebojša Čović Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda

Čović: Ne mogu da čestitam nešto što je ukradeno

„KSS sistematski potkrada Zvezdu“, kaže prvi čovek crveno-belih

Vanredna konferencija za novinare sat vremena nakon što se završilo finale Kupa u Nišu. Nebojša Čović naizgled miran, mada ove konferencije ne bi ni bilo da on ne smatra da je Crvena zvezda oštećena u porazu od Partizana. Čovićneuobičajeno kratak na improvizovanoj konferenciji za novinare u hotelskom holu. Novinarima nije bilo dozvoljeno da postavljaju pitanja.

Idemo redom…
„Radi se o evidentnoj sistemskoj krađi. Vraćamo se u ona vremena u kojima svi dobro znamo šta se dešavalo u košarci. Mogli ste sami da vidite. KSS ne postoji, to je skup ljudi koji su tamo zalutali i koji pokušavaju dalje sistemski da potkradaju Zvezdu. Pogledajte da li je u loži sedeo jedan predstavnik Crvene zvezde“, krenuo je Čović.

Finale i drama za pamćenje! Lendejl sa penala odbranio Žućkovu levicu

Ubrzo je priča otišla u sasvim neočekivanom smeru, pa se pominjao “kraljevački kriminalac“, uloga države…
„Što se tiče suđenja… Belošević je ceo meč tendenciozno, postepeno, vrlo lukavo potkradao Crvenu zvezdu. Na kraju su završili svoj posao. Čist faul u napadu koji nije sviran, nagradio ih je sa dva bacanja kada nisu preneli loptu, a isteklo vreme. A onda Obrknežević svira nešto što se u košarci uopšte ne svira. Ako je već svirao onda je morao da svira i ono nad Perperogluom. Kad pogledam sudije… Imaju taj kraljevački sindrom jednog kraljevačkog kriminalca koji je poznat po delatnosti pravljenja neregularnih dela u sportu. Nije na meni da o tome da govorim, već da se tome posvete državni organi, Ustavni sud i Ministarstvo omladine i sporta u smislu permanentnog kršenja statuta KSS. Nijedna odluka otkad je došla ova garnitura nije statutom ozvaničena“, rekao je Čović i nastavio:
„Ali, to je kup Srbije. Jasno ćemo da preispitamo da li u daljim akcijama treba da učestvujemo. Što se tiče KSS… Od kršenja statuta, samog postavljanja predsednika tog tela, njegovog mandata i ostalih akcija koje preduzimaju – to je bruka i sramota. Večeras će biti srećni i samo neka nastave tim putem. Sad mi je jasno zašto po Srbiji lobiraju da preuzmu Košarkašku ligu Srbije… Da bi se nastavile ovakve brutalne krađe“.

Za kraj i o odlasku crveno-belih sa parketa i pre uručena pehara večitom rivalu.
„Nije na meni da analiziram sastav lože. Država ima mnogo razloga da se posveti tome, kao što ima dovoljno razloga da se posveti tome što sedam godina neko permanentno vređa moju suprugu i da niko ne reaguje. Do skoro su se vodile kampanje za uvrede na sastancima Skupštine, na ulici, ne bih da imenujem nikog. Zvezda je sa ovim završila priču na ovu temu i neću da odgovaram ni na kakva pitanja. Ne mogu da čestitam nekom ko krade, tako neću i večeras“.

.(FOTO: Nikola Stojković/MOZZART Sport)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *