Анализа Интервју / Изјаве Конференција за Јавност Кошарка Црвена Звезда Медији Небојша Човић Председник кошаркашког клуба Црвена звезда

Човић: Не могу да честитам нешто што је украдено

„КСС систематски поткрада Звезду“, каже први човек црвено-белих

Ванредна конференција за новинаре сат времена након што се завршило финале Купа у Нишу. Небојша Човић наизглед миран, мада ове конференције не би ни било да он не сматра да је Црвена звезда оштећена у поразу од Партизана. Човићнеуобичајено кратак на импровизованој конференцији за новинаре у хотелском холу. Новинарима није било дозвољено да постављају питања.

Идемо редом…
„Ради се о евидентној системској крађи. Враћамо се у она времена у којима сви добро знамо шта се дешавало у кошарци. Могли сте сами да видите. КСС не постоји, то је скуп људи који су тамо залутали и који покушавају даље системски да поткрадају Звезду. Погледајте да ли је у ложи седео један представник Црвене звезде“, кренуо је Човић.

Финале и драма за памћење! Лендејл са пенала одбранио Жућкову левицу

Убрзо је прича отишла у сасвим неочекиваном смеру, па се помињао “краљевачки криминалац“, улога државе…
„Што се тиче суђења… Белошевић је цео меч тенденциозно, постепено, врло лукаво поткрадао Црвену звезду. На крају су завршили свој посао. Чист фаул у нападу који није свиран, наградио их је са два бацања када нису пренели лопту, а истекло време. А онда Обркнежевић свира нешто што се у кошарци уопште не свира. Ако је већ свирао онда је морао да свира и оно над Перпероглуом. Кад погледам судије… Имају тај краљевачки синдром једног краљевачког криминалца који је познат по делатности прављења нерегуларних дела у спорту. Није на мени да о томе да говорим, већ да се томе посвете државни органи, Уставни суд и Министарство омладине и спорта у смислу перманентног кршења статута КСС. Ниједна одлука откад је дошла ова гарнитура није статутом озваничена“, рекао је Човић и наставио:
„Али, то је куп Србије. Јасно ћемо да преиспитамо да ли у даљим акцијама треба да учествујемо. Што се тиче КСС… Од кршења статута, самог постављања председника тог тела, његовог мандата и осталих акција које предузимају – то је брука и срамота. Вечерас ће бити срећни и само нека наставе тим путем. Сад ми је јасно зашто по Србији лобирају да преузму Кошаркашку лигу Србије… Да би се наставиле овакве бруталне крађе“.

За крај и о одласку црвено-белих са паркета и пре уручена пехара вечитом ривалу.
„Није на мени да анализирам састав ложе. Држава има много разлога да се посвети томе, као што има довољно разлога да се посвети томе што седам година неко перманентно вређа моју супругу и да нико не реагује. До скоро су се водиле кампање за увреде на састанцима Скупштине, на улици, не бих да именујем никог. Звезда је са овим завршила причу на ову тему и нећу да одговарам ни на каква питања. Не могу да честитам неком ко краде, тако нећу и вечерас“.

.(ФОТО: Никола Стојковић/МОЗЗАРТ Спорт)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *