Анализа Дерби Интервју / Изјаве Маракана Београд Медији Партизан Рака Ђуровић Судија Супер Лига Србије ФК Црвена Звезда

Судијски експерт: Партизанов гол је из офсајда и требало је да буде поништен

Рака Ђуровић појашњава спорне ситуације са дербија

Да ли је лопту ударио Немања Николић или је можда његов имењак Милуновић затресао сопствену мрежу? Да ли је Николић био у офсајду? Да ли му је лопту гурнуо саиграч Косовић ићи противник Филип Стојковић?

Све ту то питања која су се ређала после Партизановог водећег гола на вечитом дербију. Нека су добила одговор, нека нису. Николићјесте затресао мрежу, јесте био у офсајд позицији, али је на основу видео снимка немогуће са сигурношћу тврдити проценити ко му је додао лопту.

Али то чак и није битно, тврди судијски експерт РакаЂуровић!

У изјави за Спортски журнал, наш бивши судија каже да је Партизанов гол требало да буде поништен јер је Николић у очигледном офсајду без обзира на то ко му је додао лопту.
„Николић је био у офсајду пре шута на гол и демагошке су приче да му је лопта можда стигла од Филипа Стојковића, што је тешко утврдити на снимку. Нападач црно-белих директно је утицао на такав епилог акције, а био је у недозвољеном положају. Да је лопта била под пуном контролом Звездиног играча и он је додао до Партизановог онда нема офсајда. Али оваке је ситуација јасна и погодак је требало да буде поништен“, рекао је Ђуровић.

О поништеном голу Бена каже:
„Добро се видело да Бен није био у офсајду. То је била прва капитално лоша одлука судија“.

Он је прокоментарисао и ситуацију на коју се жалио Партизан када је тражио пенал после пада Косовића.
„Нема говора о прекршају за најстрожу казну. На делу је било класично понашање играча кад не могу да споје три паса и противнички играч је поред њега, он почне да пада“.

Ђуровић се осврнуо и на ситуацију из финиша меча када је Немања Николић лактом ударио Стојковића, а обојица су добили жуте картоне.
„Нисам могао да утврдим да ли Партизанов нападач то чини с намером или уз жару борбе. Ако није желео да руком закачи ривала, онда није ништа спорно“.

Ђуровићу није јасно зашто се код делегирања судија за вечити дерби прескаче наш најперспективнији судија Срђан Јовановић и упорно се гура ДанилоГрујић који очигледно није дорастао оваквим утакмицама.
„Јовановић ће следеће сезоне судити утакмице Лиге шампиона, а овде се верује да не може добро да суди Звезди и Партизану. Судијска организација у овом случају није кривац јер нико у њој не може да опстане ако не извршава захтеве фудбалских челника“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *