fbpx

Пласманом у плеј-оф Лиге нација обезбедили смо резервну варијанту пласмана на ЕУРО 2020. Али, и даље можемо до пласмана и по оном старом систему квалификација на који смо деценијама уназад навикли.
Али, одигравање плеј-офа сачекаће епилог ”редовних” квалификација које ће стартовати наредне године, а 2. децембра у подне је на програму жреб квалификационих група који ће бити одржан у Даблину.

После расплета у групној фази Лиге нација, сада већ имамо комплетан изглед свих шест шешира за предстојеће квалификације, а као што смо и раније најавили, репрезентација Србије налази се у трећем шеширу.

Биће формирано пет група са по шест репрезентација и исто толико група са по пет селекција. По две првопласиране селекције из сваке групе обезбедиће пласман на Европско првенство, а још четири места биће попуњена кроз плеј-оф Лиге нација.

Први шешир: Енглеска, Холандија, Португал и Швајцарска, као победници група Лиге А у Лиги нација, затим Белгија, Хрватска, Француска, Италија, Шпанија и Пољска.

Други шешир: Немачка, Исланд, Босна и Херцеговина, Украјина, Данска, Шведска, Русија, Аустрија, Велс, Чешка.

Трећи шешир: Словачка, Турска, Република Ирска, Северна Ирска, Шкотска, Норвешка, Србија, Финска, Бугарска, Израел.

Четврти шешир: Мађарска, Румунија, Грчка, Албанија, Црна Гора, Кипар, Естонија, Словенија, Литванија, Грузија.

Пети шешир: Македонија, тзв. Косово, Белорусија, Луксембург, Јерменија, Азербејџан, Казахстан, Молдавија, Гибралтар, Фарска Острва.

Шести шешир: Летонија, Лихтенштајн, Андора, Малта, Сан Марино.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »