fbpx

Поредак првопласираних селекција у четири групе Ц дивизије одредио је ко ће имати предност домаћег терена у полуфиналним мечевима плеј-офа.

Још увек говоримо хипотетички, под условом да “Орлови” не обезбеде пласман на Европско првенство путем квалификација, али није згорег знати шта нас чека и како изгледа алтернативни правац на путу ка континенталном шампионату.

Србија је освајањем првог места у четвртој групи Ц дивизије у УЕФА Лиги нација стигла на два корака од пласмана на Европско првенство, а након синоћних мечева сазнала је и ко јој стоји на путу ка реализацији тог циља.

“Орлови” ће у потенцијалном полуфиналу баража за Европско првенство, односно завршни турнир Ц дивизије Лиге нација играти против селекције Норвешке и то на гостујућем терену.

На мини табели првопласираних селекција из група Ц дивизије Србија је заузела треће место, иза Шкотске и Норвешке, а испред Финске. Овде су наравно урачунати бодови освојени против другог и трећег у групи јер је Шкотска имала само два ривала.

Првопласирани на приказаној табели биће домаћин четвртопласираном у полуфиналу завршног турнира Ц дивизије, а другопласирани ће угостити трећепласираног.

Тако ће Шкотска бити домаћин Финској, а Норвешка репрезентацији Србије у полуфиналу. Игра се на једну добијену утакмицу, а домаћин финала биће одређен жребом.

За крај, рецимо и то да ће мечеви завршног турнира Ц дивизије бити играни након завршетка квалификација за Европско првенство, односно на пролеће 2020. године.

Уколико нека од поменутих селекција пласман на континенталну смотру обезбеди кроз редовне квалификације шанса за поправни указаће се Бугарима, а на ред чекају Израел, Мађарска и Румунија.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »